Hafize Gaye Erkan BDDK Başkanı mı oluyor? Bakanlık açıkladı

Hafize Gaye Erkan BDDK Başkanı mı oluyor? Bakanlık açıkladı

Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın BDDK Başkanlığına getirileceği ve bazı kamu banka çalışanlarının görevden alınacağı iddialarına Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama geldi. İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı için Hafize Gaye Erkan'ı düşündüğü yönünde iddialara Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

0x0-1695976883721.webp

Bakan Şimşek’in, Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın atanması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ikna ettiği ve BDDK'nın yeni başkanı olacağı iddia edilmişti.

Bir internet sitesinde, 6 Haziran Perşembe günü saat 10:00'da BDDK Başkanlığı’nda yapılacak genel kurulda, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirileceği ve bu toplantılar öncesinde, kamu bankalarının yönetiminde ciddi değişiklikler olacağı öne sürülmüştü.

aa-20240326-34103667-34103664-hazine-ve-maliye-bakani-simsek-siirtte-temaslarda-bulundu.jpg

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, kamu bankaları yönetimine atanacak isimleri belirleme sürecinde olduğu ve bu süreçte, mevcut bazı yöneticilerin görevlerine son verileceği de iddia edilmişti.

4 İSİM GÖREVDEN ALINACAK DENMİŞTİ

Ayrıca yapılacak genel kurulda, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan'ın görevlerine devam edeceği, Exim Bank Genel Müdürü ve VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akbel ve Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran'ın görevlerine son verileceği iddiası gündeme gelmişti.

BAKANLIKTAN YALANLAMA

Hafize Gaye Erkan’ın BDDK Başkanlığı’na getirileceği ve bazı kamu banka çalışanlarının görevden alınacağı haberine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Bakanlık açıklamada şu ifadeler yer verdi:

"Gerçek Gündem isimli internet sitesi son günlerde Sayın Bakanımıza atfen gerçek dışı haberler yapmaktadır. Bugün de "Mehmet Şimşek kararını verdi, atamalar netleşti" şeklinde bilinçli ve bir maksat için yapıldığı anlaşılan haberlerine devam ettiği görülmüştür.

Bu haberler sadece spekülasyon niteliğinde olup, masabaşı kendi uydurmalarıdır. İtibar etmeyiniz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

hazine.jpg

İlgili Haberler