Son dakika.... Osman Kavala ve Gezi davasında flaş gelişme

Son dakika.... Osman Kavala ve Gezi davasında flaş gelişme

Gezi davası ve Osman Kavala davalarında yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar…

Gezi davasından 7 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala, yeniden yargılanma talebinde bulunmuştu.

Gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gezi davası ve Osman Kavala davalarına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki başkan ve üyelerinin değiştiğini duyurdu..

Saymaz, konuya ilişkin "Gezi Parkı davasında sürpriz bir gelişme oldu. Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin’in başvurusu üzerine yeniden yargılama talebine bakacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değiştirildi. Gezi Parkı Davası’nda karar veren başkan ve üye çekilerek, yeni bir heyet oluşturuldu. Olası bir yeniden yargılamayı, yeni heyet yapacak" ifadelerine yer verdi.

ismail-saymaz.jpg

"ADALET HERKES İÇİN GEÇERLİDİR"

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan Osman Kavala, geçtiğimiz günlerde yeniden yargılanma taleplerine ilişkin yazılı bir açıklama yapmıştı.

Kavala açıklamasında, Gezi Davası'ndaki cezaların somut delil eksikliğine rağmen verildiğini hatırlatarak, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarının uygulanması çağrısı yaptı.

1440x810-cmsv2-ed0b9273-7256-59a8-bbe9-a1cd45122eae-3907418.webp

Kavala, açıklamasında, "Bariz hak ihlallerini içeren, delillere dayanmayan mahkumiyetin kararlarının verildiği, suçsuz insanların yıllar boyu hapis kalmalarına yol açan davaların yeniden görülmesi, temel hukuk ilkelerinin ve insan haklarına saygının gereğidir. Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları sadece başvuruların değil her yurttaşın adalet talep etme hakkıyla doğrudan ilgilidir. Adalet herkes için geçerlidir. Her yurttaşın hayatı ve hakları eşit derecede değerlidir" ifadelerine yer vermişti.

İlgili Haberler