Hiçbir dediği doğru çıkmayan Oytun Erbaş hortladı. Bu defa söyledikleri doğru çıktı

Hiçbir dediği doğru çıkmayan Oytun Erbaş hortladı. Bu defa söyledikleri doğru çıktı

Profesör Oytun Erbaş, katıldığı bir canlı yayında yumurta ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Güçlü kemik oluşumu için kalsiyumun yanı sıra D vitamini, K vitamini, folik asit- B vitaminleri, potasyum, magnezyum, fosfor, omega 3 yağ asiti, protein ve egzersiz de kemik gelişimi için gerekli olduğu sıkça söylenen yumurta kahvaltıların vazgeçilmez besini olarak karşımıza çıkıyor.

haslanmis-yumurta-d9e6ef6f-29d4-4aa3-a455-0e4b2fc3f6e4.webp

Yumurta, sık sık fiyatlarına gelen zamlarla anılsa da ünlü Prof. Oytun Erbaş yumurta ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Erbaş, yumurtada verimi artırmak için hayvanlara antibiyotik ve gıda katkı maddesi verildiğini aktarırken, yumurtaların içerisinde çok fazla antibiyotik kalıntısı olduğuna dikkat çekti.

Erbaş, özellikle yurt dışındaki bazı çalışmalarda yumurtaların içinde yüksek seviyede kanserojen madde bulunduğunu da belirtti.

5d186d6c861e7-105.webp

"YUMURTANIN İÇERİSİNDE YOĞUN KANSEROJEN VAR"

Katıldığı canlı yayında çarpıcı ifadelere yer veren Erbaş, şu şekilde konuştu:

“Verimi artırmak için korkunç miktarda, hayvanlara antibiyotik ve gıda katkı maddesi verdik. Onun için şu andaki yediğiniz yumurtanın içerisinde ne var diye sorarsanız çok fazla kalıntı antibiyotik var. Üzgünüm.

Peki, içindeki kalıntı antibiyotikler kanserojen mi? Evet, ne yazık ki. Yumurta çok sağlıklı besin olmasına rağmen şu anda güvenlik açısından en sıkıntılı besinlerden bir tanesi.

İki, hayvanlar çok fazla çalıştırıldığı için içerisinde yeteri kadar protein ve gerekli maddeleri koyamıyorlar. Çünkü bazı tavuklar günde iki defa yumurtlatılıyor. Hatta bazı tavuklara antidepresan veriliyor, verimleri artsın diye.

Onun için şu anda bazı yurt dışı çalışmalarında ne yazık ki yumurtanın içerisinde yoğun kanserojen olduğu biliniyor.”