İETT’den üç yeni hat hizmeti

İETT’den üç yeni hat hizmeti

İETT, Beylikdüzü'ne üç yeni hattın ekleneceğini ve bu hatların hizmete başlayacağı tarihi açıkladı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın ev sahipliğinde, ilçenin toplu taşımaya erişimini iyileştirmeyi amaçlayan önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonucunda İETT, Beylikdüzü'ne üç yeni hat eklemeye karar verdi. İETT Genel Müdürü İrfan Demet'in de katıldığı toplantılarda, Beylikdüzü Belediyesi, ilçe muhtarları, sivil toplum örgütleri, bölgedeki üniversiteler ve vatandaşların talepleri tek tek alınarak detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Yapılan planlama çalışmaları sonucunda, Beylikdüzü halkının hem ilçe içinde hem de Metrobüs ve Marmaray’a daha hızlı ve kolay ulaşımını sağlamak amacıyla 3 yeni hattın devreye alınmasına karar verildi.

16 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

Beylikdüzü'nden Marmaray'a direkt ulaşım sağlamak amacıyla, 145 Marmara Evleri - Küçükçekmece Marmaray Hattı 16 Temmuz 2024 tarihinde hizmete girecek. Ayrıca, Beylikdüzü sakinlerinin okul, hastane ve kaymakamlık gibi kamu kurumlarına daha kolay ve hızlı erişimini sağlamak ve mahalleler arası entegrasyonu artırmak için BM7 Haramidere/Yakuplu - Beylikdüzü ve BM8 Gürpınar/Adnan Kahveci Mah.- Cumhuriyet Mah. Metrobüs adlı iki yeni hat da 9 Eylül 2024 tarihinde hizmete başlayacak.