İkinci Kadir Şeker davasında karar çıktı

İkinci Kadir Şeker davasında karar çıktı
Eskişehir’de yaşanan ikinci Kadir Şeker olayında 20 yaşındaki Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin için mahkeme kararını verdi.

Konya’da sevgilisini darp eden kişiye engel olmak isterken kişinin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker’in olayına benzer bir olay daha yaşanmıştı.

Eskişehir'de 2022 yılında eşini ve kızını bıçaklayan Afganistan uyruklu kişinin saldırısını önlemeye çalışırken şahsı bıçaklayan Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin için mahkeme kararını verdi.

Davanın geçmişinde Abdulkadir Ahmadi'nin eşi ve kızını bıçaklaması sonucunda Daşkıran ve Şahin'in müdahale ettiği ancak Ahmadi'nin Şahin'i bıçakladığı ve kendisinin de Daşkıran tarafından yaralandığı bilgilerine yer verildi.

aw190764-06.jpg

5 YIL HAPİS CEZASI

Eskişehir Adliyesine gelerek teslim olan Tolga Daşkıran haksız tahrik ve iyi hal indirimiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Abdulkadir Ahmadi'ye eşini öldürmeye teşebbüs suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verilirken Hüseyin Şahin'e ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

İkinci “Kadir Şeker” olayında hapis cezasına itiraz - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

“İNSANLIK GÖREVİMİ YERİNE GETİRDİM”

İnsanlık görevlerini yerine getirdiklerini belirten Daşkıran “İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun. Üzüldüm, tam da hayatımın güzel noktasındaydım, inşallah çıkınca da hayatıma devam ederim” dedi.

aw190764-05.jpg

“BU GENÇLERİN HAYATI KARARACAK BELKİ DE”

Tolga Daşkıran’ın Avukatı Muhammed Serkan İleli ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bizim karara saygımız sonsuz ancak herkes vicdanlara ters bir karar olduğunu düşünmekte. Diyeceklerimiz bu kadar yani 20 yaşında bir genç 5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılacak. Hüseyin 1 ay sonra üniversite sınavına girecek. Bu gençlerin hayatı kararacak belki de, karar saygımız sonsuz, bekleyip göreceğiz.

aw190764-03.jpg

KADİR ŞEKER OLAYI NE?

Konya'da, sevgilisini döven kişiyi engellemek isterken ölümüne neden olduğu gerekçesiyle Kadir Şeker hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Hakkında verilen cezanın bozulması sonrasında yeniden yargılanan Kadir Şeker, Kadınhanı ilçesinde yakalandı. Şeker'e bu kez 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Kadir Şeker'in kurtardığı Ayşe D. ifade değiştirdi: Şaibeli bir durum var - Evrensel

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar