İzmir yangınlarına ilişkin Bakan Yumaklı'dan açıklama geldi

İzmir yangınlarına ilişkin Bakan Yumaklı'dan açıklama geldi

İzmir'in Menderes, Torbalı, Menemen ve Çeşme ilçelerinde başlayan yangınlar büyüyerek devam ediyor. Yangınlar yerleşim yerlerine doğru ilerlerken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye, İzmir'in Selçuk, Menderes, Torbalı, Menemen ve Çeşme ilçelerinde, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Çıkan yangınlar giderek büyürken, Selçuk'ta başlayan yangın Kuşadası'na doğru ilerliyor. Diğer şehirlerdeki yangınlarda ise yerleşim bölgelerine doğru ilerleme görülüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada, yangınları kontrol altına almak için 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi ile 972 personelin bölgeye sevk edildiğini duyurdu.

yumakli8.jpg

İZMİR’DEKİ ORMAN YANGINLARINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

İzmir'in Menderes ilçesinde Karacadağ mevkisinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının nedeni henüz belirlenememiş olup, bölgedeki evler tahliye edildi. Orman Bölge Müdürlüğü, belediye itfaiye ekipleri ve Jandarma'nın da destek verdiği yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

ÇEŞME’DEKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

İzmir'in Germiyan Mahallesi'nde çıkan yangına hava ve karadan müdahale ediliyor. Aydın Valisi, çalışmaları yerinde inceledi ve ekiplerin yangını kontrol altına alma çabalarını takdir etti. Selçuk-Kuşadası kara yolu Pamucak mevkisindeki yangına ise yoğun bir şekilde müdahale sürüyor.

whatsapp-image-2024-06-29-at-18-31-50-001.jpeg

aw236686-01-001.jpg

aw236686-02-001.jpg

aw236686-03-001.jpg

aw236711-01-001.jpg

İlgili Haberler