Kanlı olayın ardından Şenyaşar’lar ve Yıldız’lar barışıyor mu? Üst düzey siyasetçiler katıldı

Kanlı olayın ardından Şenyaşar’lar ve Yıldız’lar barışıyor mu? Üst düzey siyasetçiler katıldı

Suruç’ta 2018 yılında yaşanan korkunç olayların ardından Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasında barış girişimleri başladı. Şenyaşar ailesi, cezaevinden tahliye edilen Fadıl Şenyaşar’ın ardından Hacı Esvet, Celal ve Adil Şenyaşar için taziye çadırı kuracak. Üst düzey siyasetçilerin katıldığı görüşmeler, barışın sağlanması yönünde umut verici gelişmelere sahne oluyor.

Kanlı olayın ardından Şenyaşar’lar ve Yıldız’lar barışıyor mu?

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın iş yerlerini ziyareti sırasında başlayan kavga, her iki aile için acı dolu günlerin başlangıcı olmuştu. Çıkan olaylarda Şenyaşar kardeşler Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit ağır yaralanmış, hastaneye kaldırılan aile üyeleri ise burada saldırıya uğramıştı. Hastanede çıkan kavgada Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetmiş, milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız da yaşamını yitirmişti. Olaylarda toplamda 8 kişi yaralanmıştı.

yeni-proje-2024-10-21t101323-694-001.png

Geçtiğimiz günlerde Fadıl Şenyaşar ve saldırıda tutuklu bulunan diğer sanıkların tahliye edilmesiyle barış iddiları yeniden gündeme geldi. Anne Emine Şenyaşar’ın uzun süredir sürdürdüğü adalet nöbetinin ardından oğlu Fadıl’ın tahliye edilmesi barış süreci için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

yeni-proje-2024-10-21t101511-118.png

ÜST DÜZEY ZİYARETLER

Şenyaşar ailesi, Fadıl Şenyaşar’ın tahliye edilmesinin ardından, 24 Ekim Perşembe günü Hacı Esvet, Celal ve Adil Şenyaşar için Suruç’ta taziye çadırı kuracaklarını açıkladı. Taziye çadırının ardından tarafların bir araya gelerek barış için önemli adımlar atacağı konuşuluyor. Şanlıurfa’da kamuoyunu sarsan bu gelişme, her iki ailenin acı dolu geçmişini geride bırakıp, barışa doğru bir adım atıp atmayacağı sorularını gündeme getirdi. Barış girişimlerinin başarıya ulaşıp ulaşmayacağı ise merakla bekleniyor.

BARIŞ İÇİN TEMAS

Barış girişimleri kapsamında Urfa Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Bekir Bozdağ, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Demokrasi ve Barış Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Adalet eski Bakanı Abdülhamit Gül ve birçok siyasetçi Şanlıurfa’ya gelerek taraflar arasında barış için temaslarda bulundu.

Şenyaşar ailesi, Fadıl Şenyaşar’ın tahliye edilmesinin ardından, 24 Ekim Perşembe günü Hacı Esvet, Celal ve Adil Şenyaşar için Suruç’ta taziye çadırı kuracaklarını açıkladı. Taziye çadırının ardından tarafların bir araya gelerek barış için önemli adımlar atacağı konuşuluyor.

Temasları DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ve eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız duyurdu.

ŞENYAŞAR AİLESİ AÇIKLAMA YAPTI

Şenyaşar sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Değerli halkımıza, bugün basına da yansıyan TBMM Başkan vekilimiz sayın Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanımız sayın Ahmet Türk ün içinde olduğu heyet Urfa’ya gelerek her iki aileyi de ziyaret etmişlerdir. Şenyaşar ailesi olarak bizim talebimizle, aileler arasında husumetin son bulması ve bir daha asla böylesi durumların yaşanmaması adına çabaları için Sayın Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk'e Şenyaşar ailesi olarak teşekkür ediyoruz."

YILDIZ AİLESİNDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Yıldız ise şu paylaşımları yaptı: "AK PARTİ Gurup Başkanvekilimiz Gaziantep Mv. Sn.Abdülhamit Gül,TBMM Başkanvekilimiz ve Ş.Urfa Mv. Sn.Bekir Bozdağ, İl Başkanımız İlhami Günbegi ve Bölge milletvekillerimiz bizleri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Kendilerine ailem ve şehrim adına teşekkür ederim.

- Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk ve DEM Parti İstanbul Milletvekili TBMM Başkanvekili Sayın Sırrı Süreyya Önder bizleri ziyaret ettip geçmiş olsun dileklerini ilettiler.Kendilerine ailem ve şehrim adına teşekkür ederim.

Bir sonraki aşamada iki ailenin katılacağı bir barış yemeği düzenleneceği ve öncesinde de görüşmelerin devam edeceği ifade edildi.