Kapısı mühürlenen ünlü kitapçı itiraf etti! Belediye bağış adı altında ne istedi

Kapısı mühürlenen ünlü kitapçı itiraf etti!  Belediye bağış adı altında ne istedi

İstanbul Bahçelievler’deki yerleşkesinin kapısı mühürlenen Kitapyurdu’nun belediyeye dair iddiası gündem oldu.

Kitapyurdu'nun İstanbul Bahçelievler'deki yerleşkesi, AKP’li Bahçelievler Belediyesi tarafından mühürlendi. Firma, belediyenin kendilerinden 'yüksek miktarda bağış' talep ettiğini öne sürdü.

Kitapyurdu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2018 yılından beri hizmet verdikleri Bahçelievler'deki yerleşke için Mart ayında belediyeden uyarı aldıklarını ve belediyenin, istenen bağış yapılmadan ruhsat işlemlerini kabul etmediğini belirtti.

Picture background

“BAĞIŞ TALEBİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Kitapyurdu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Yirmi dört yıldır kitap satışı ve kültür-edebiyat alanında tanınan bir marka olarak, İstanbul Bahçelievler'deki yerleşkemiz, ruhsat eksikliği gerekçesiyle mühürlendi. Yeni ruhsat alabilmemiz için belediye tarafından yüksek miktarda bağış yapılması talep edilmektedir. Tüm gereklilikleri yerine getirmemize rağmen bu talebimiz, Bahçelievler Belediyesi tarafından kabul edilmedi ve bu nedenle faaliyetlerimize ara vermek zorunda kaldık.

2018'den beri bu yerleşkede sorunsuz bir şekilde hizmet veriyoruz. Ancak bu yılın Mart ayında, ruhsat eksikliği nedeniyle belediyeden uyarı aldık.

"BELEDİYE İŞLEM YAPMAYI KABUL ETMİYOR"

Yirmi dört yıl boyunca kitap ve kültür alanında müşterilerimizle buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Sevilerek takip edilen bir marka olarak, güveninizi kazanmanın bilinciyle hareket ediyoruz. Tüm gereklilikleri sağladığımızı belirtmemize rağmen, belediye istediği bağış yapılmadan işlem yapmayı kabul etmiyor.

Hukuki yollardan hakkımızı arayarak, çalışma ortamımızı yeniden sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte siparişlerinizin sevkiyatında gecikmeler yaşanabilir. Bu durumdan ötürü derin üzüntü duyuyor ve siz değerli kullanıcılarımızdan içtenlikle özür diliyoruz. Gecikmeleri telafi edeceğimize söz veriyoruz.

ekran-goruntusu-2024-05-22-082521.png

ekran-goruntusu-2024-05-22-082542.png

KİTAPYURDU NE ZAMAN KURULDU?

İnternet kitapçılığı alanında tanınan Kitapyurdu'nun kurucusu Sadi Kizir, Üsküdar'da Kitapyurdu'nu kurdu. Kizir, Kitapyurdu'nun kuruluş sürecini şöyle anlattı:

İnternet kitapçılığı fikri Üsküdar’da doğdu. 2000'li yılların başında, kitaplara ulaşımı kolaylaştırmak ve okuyuculara geniş bir yelpaze sunmak amacıyla yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada, Kitapyurdu Türkiye'nin en büyük online kitapçısı olmanın gururunu yaşıyor.

İlgili Haberler