Kılıçdaroğlu'nun son planı ortaya çıktı! Sırtındaki hançerin intikamını böyle alacak

Kılıçdaroğlu'nun son planı ortaya çıktı! Sırtındaki hançerin intikamını böyle alacak

28 Haziran 2024'te kurulan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

GÜNBOYU ÖZEL

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), Türk siyasi hayatına yeniden adım attı. 1985 yılında kurulan SHP, 1986'da Erdal İnönü’nün genel başkanlığa gelmesiyle büyük bir çıkış yakalamıştı. 1993 yılında İnönü'nün yerine Murat Karayalçın geçti ve SHP, 1995 yılında CHP ile birleşene kadar siyasi sahnede varlığını sürdürdü. Ancak şimdi, yıllar sonra SHP yeniden 3. kez kuruldu.

CHP'de kurultay sonrası yaşanan tartışmaları sonrasında Kılıçdaroğlu'nun "Sırtımdan hançerlendim" sözleri gündem olurken, SHP'nin yeniden kurulması ile ilgili bomba bir kulis bilgisi ortaya atıldı.

"TALİMATLA TÜZÜK KURULTAYI SONRASI HAREKETE GEÇİLECEK"

Gazeteci Murat Beyaz, SHP'nin Kılıçdaroğlu talimatıyla kurulduğunu aldığı kulis bilgisiyle açıkladı.

Murat Beyaz, "Aldığım kulis bilgisine göre Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), Kemal Kılıçdaroğlu talimatıyla kuruldu. Kılıçdaroğlu'nun yapılacak tüzük kurultayında planı tutmazsa CHP'den ayrılıp SHP'nin başına geçeceği iddia ediliyor" dedi.

sh.jpg

NE OLMUŞTU?

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Manisa Milletvekili Özgür Özel, ikinci tur oylamada genel başkan seçilmişti. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylarla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ima ederek "sırtımdan bıçaklandım" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun KRT'deki canlı yayında, "Genel başkan olacağım demekle genel başkan olunmaz. Genel başkanlık bir konjonktür işidir. Kamuoyu belli bir olgunluğa erişirse siz zaten mecburen genel başkan olursunuz" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, "Yeniden kurultayda genel başkan adayı gösterirlerse en cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz. Delegelere bağlı. Onlar önerirse olmayacağım demeyiz" demişti.

Aynı programda Kılıçdaroğlu, "hançerlerini saklasınlar" diyerek meydan okumuş ve Sinan Oğan ile yaşadığı polemikte de siyasete dönüş sinyali vermişti. Kılıçdaroğlu, "Şüphen olmasın, kurduğunuz planı başınıza geçireceğim" ifadeleriyle kararlılığını ortaya koymuştu.

ÇALIŞMA OFİSİNE YAKIN

Bu gelişmelerin hemen ardından, 28 Haziran Perşembe günü Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) yeniden faaliyete geçti. Partinin yeni adresi olarak Yargıtay'a "Meşrutiyet Mahallesi, Karanfil Sokak, Çankaya, Ankara" bilgisi verildi. Bu adresin Kemal Kılıçdaroğlu'nun çalışma ofisine yakınlığı ise dikkatlerden kaçmadı.

KILIÇDAROĞLU CEPHESİNDEN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu’na yakın kurmaylar, yeniden kurulan SHP ile bir bağlantılarının olmadığını söyledi.

CHP’li isimler, Kılıçdaroğlu’nun yeni parti kurduğu iddiasını 'Deli saçması' olarak nitelendirdi.