Koşarak gidip Erdoğan’ın elini öpmüştü! O öğrenci bakın kimin kardeşi çıktı

Koşarak gidip Erdoğan’ın elini öpmüştü!  O öğrenci bakın kimin kardeşi çıktı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'nda bir kız öğrencinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a koşarak sarılması büyük yankı uyandırmıştı. O öğrencinin kara para aklama ve dolandırıcılıktan tutuklanan Bahar ve Nihal Candan'ın kardeşi Zeynep Su Candan olduğu ortaya çıktı.

Bahar ve Nihal Candan, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla kasım ayında gözaltına alınarak cezaevine gönderilmişlerdi. Nihal Candan sağlık ve psikolojik nedenlerden dolayı tahliye edilmişti. Zeynep Su Candan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan diyaloğunu tek tek açıkladı.

640xauto-001.webp

ERDOĞAN'A SARILIP ELİNİ ÖPTÜ

Cuma günü İstanbul Ataşehir'deki Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi'nde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahnede bir öğrenciyle sarıldı.

hhhuj.jpg

O ÖĞRENCİ BAKIN KİM ÇIKTI

O öğrencinin Zeynep Su Candan olduğu ortaya çıktı.

jhjh.jpg

KARDEŞ CANDAN ANLATTI: "BAHAR GÜNLERDİR ACİLDE YATIYOR"

"Hesaplarında para hareketi yok. Birkaç yalan ifadeyle ablalarım aylarca içeride tutuldu. Ablamın kocası da ilgilenmedi. Biz ailecek ablalarıma yedi ay boyunca yardım ettik. Nihal içerideyken tek yaptığı şey duş alıp namaz kılmak olduğu için yemek yemedi, 28 kiloya kadar düştü. Ölümden döndü. Anneannem bakıyor ona. Henüz beraat kararı çıkmadı. Şimdi Bahar içeride. Bahar da günlerdir acilde yatıyor.

tyyu.jpg

“HİÇBİR SOMUT DELİL YOK”

"Biz hayatının merkezine devleti koymuş bir aileyiz. İddianamede hiçbir somut delil yok. Ben savcılarıma, devletime sonsuz saygı içerisindeyim. İnsana yanlış yapar, yalan söylersin, kalp kırarsın ama devlete yanlış yapılmaz. Benim babam bir devlet üniversitesinde dekan, annem sınıf öğretmeni. Anneannem, dedem devlette öğretmenlik yaptı. Bütün bunlara rağmen devlete yanlış yapmakla suçlandılar.

bahar-candan-1712414912.jpg

ABLAM ÖLÜMÜN KIYISINDA

Ablam şu anda ölümün kıyısında. Benim annem ve babam onu yetiştirmek için çok emek verdi ama o şimdi içeride ölmek üzere. Çok korkuyorum.

nihal-candan-7n1m-cover.jpg

"GÖZÜMÜN İÇİNE BAKARAK DİNLEDİ"

"Bütün bunları Cumhurbaşkanımıza anlattım. Gözümün içine bakarak, tek tek dinledi.Elinden geleni yapacağını söyleyerek, 'Arkadaşlarımız bakacak, yapılacak bir şey varsa' dedi. Sonra başka bir arkadaşına yönlendirdi, o da dinledi ve ilgileneceğini söyledi. Annem, ‘Cumhurbaşkanımıza bu perişanlığımızı anlatmazsan hakkımı helal etmem’ dedi. Çünkü biz ailecek çok zor durumdayız."

NE OLMUŞTU

" Sazan Sarmalı" adı verilen soruşturma kapsamında sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler ile Hacı İsrafil Sağlam, "suç örgütüne üye olma" ve "kara para aklama" suçlamalarıyla gözaltına alınıp ardından cezaevine gönderilmişti.

NİHAL CDANDAN TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Nihal Candan’ın yeme alışkanlığının bozulmasıyla birlikte "anoreksiya" hastalığına yakalanarak 37 kiloya düşen Candan'ın sağlık sorunlarının olduğu nedeniyle tahliye edilmişti.

İlgili Haberler