Küçükçekmece’de 3 katlı binanın çökme anı ortaya çıktı!

Küçükçekmece’de 3 katlı binanın çökme anı ortaya çıktı!

İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bina büyük bir gürültüyle çöktü. Enkazdan çıkartılan 8 yaralı hastaneye kaldırılırken, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirilmişti. Enkaz altındaki son kişi de yaralı olarak kurtarıldı. İşte binanın çökme anı kameralara böyle yansıdı.

Küçükçekmece'de saat 08.40 sıralarında 3 katlı binada çökme meydana geldi. Durumun ihbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

0x0-son-dakika-istanbulda-4-katli-bina-coktu-mahsur-kalanlar-var-1717308322127-001.webp

İstanbul Valiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada 7 kişinin enkazdan çıkarıldığını, 1 kişi ise hala enkaz altında olduğu belirtilmişti.

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde üç katlı bir bina, henüz belirlenemeyen bir sebeple çöktü. Enkazdan çıkartılan 2'i ağır 8 yaralı hastaneye kaldırılırken, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı öğrenilmişti. 3 katlı binanın çökme anı güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

0x0-son-dakika-istanbulda-4-katli-bina-coktu-mahsur-kalanlar-var-1717308326192-001.webp

OLAY YERİVE SAĞLIK EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre 1988 yapımı üç katlı bir binanın çöktüğü ve içinde bazı vatandaşların mahsur kaldığı bildirildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ!

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

aw217863-05-001.jpg

1 KİŞİ ENKAZIN ALTINDAN ÇIKARILDI

Edinilen bilgilere göre enkaz altından yaralı olarak çıkarılan 2'i ağır 7 kişi hastaneye kaldırıldı. İstanbul Valisi Davut Gül'ün olay yerinde yaptığı açıklamada ise enkaz altındaki iki kişinin kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirdi.

gpdrnrgwgaiiqgr-001.jpg

BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Öte yandan İtfaiye Daire Başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

2 KİŞİ ENKAZ ALTINDA

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek incelemelerde bulundu ve ardından bir açıklama yaptı. Gül, "Zeminde ve bir üst katta iş yerleri var, üstteki iki katta ise aileler yaşıyor. İlk olarak AFAD'ın koordinasyonunda itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine intikal etti. 7 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlk bilgilere göre, iki kişinin daha göçük altında olduğu tahmin ediliyor. Ölü tespiti yapılmadı. Yaralılardan ikisinin durumu ciddi. Bina 1988 yapımı ve çökme sebebiyle ilgili araştırmalar yapılacak" dedi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili çalışma başlattı.

İŞTE BİNANIN ÇÖKME ANI!

9 kişinin enkaz altında kaldığı binanın çökme anı kameralara böyle yansıdı. Binanın enkazının altında 3 aracın olduğu bilgisine ulaşıldı.

0x0-son-dakika-istanbul-kucukcekmecede-3-katli-bina-coktu-enkazda-mahsur-kalanlar-var-1717312331266.webp

ENKAZDAN KURTULAN YARALI KONUŞTU

Enkazdan çıkarılan Korkut Yılmaz "7 8 kişiydik. Bina sabah erken saatlerde çöktü. Hafif bir sarsıntı duyduk. Sonra çöktü. Ben yatakla dolabın dolabın arkasına atmıştım kendimi, sonra geri geri çıktım. Köpeğim vardı. O içeride kaldı. Üst kattaki insanlardan da bazıları çıktı. Bazıları enkazda kaldı. 4 katlı binaydı. Bir risk taşımıyordu. Alt kat dükkan onun üzerinde ofisim vardı. Bir üst katta da evim vardı. 10 dakika sonra hemen polis ekipleri ve ambulanslar geldi. Ellerim ve bacaklarımda yaralar var. Komşular kıyafet verdiler giydim. Ara kattaydım. Yatakla dolabın arasına girmenin önemini gördüm" dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Bu sabah İstanbul Küçükçekmece'de bir binada meydana gelen göçükte saat 09.35 itibariyle 7 yaralı olduğunu tespit ettik. 5 yaralı hastaneye nakledildi, 2 kişi tedaviye ihtiyacı olmadığını belirttiler. Olay yerine 15 Ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

0x0-son-dakika-istanbul-kucukcekmecede-3-katli-bina-coktu-enkazda-mahsur-kalanlar-var-1717312901424.webp

BİNA SAHİBİ KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI ÇIKTI İDDİASI

Olay yerine gelen ve çöken binanın yanındaki binanın sahibi olduğunu belirten kişi, kendi binalarının kentsel dönüşüm sürecinde olduğunu, ancak yıkılan binanın sahibiyle iletişime geçtiklerini ifade etti. "Kendi binamızı tamamen boşaltmış ve tahliye etmiştik. Elektrik ve doğalgaz bağlantıları kesilmişti. Önümüzdeki günlerde binamızı yıkmayı planlıyorduk. Ancak bu talihsiz olay yaşandı. Kendi binamızı kentsel dönüşüme sokmadan önce çöken binanın sahibi Murat Bey ile görüştük. Murat Bey, özel sebeplerinden dolayı binasını yıktırmak istemedi ve kentsel dönüşüme girmeyi reddetti. Bu nedenle, bina sahibi olarak biz müdahale edemedik. Ancak bugün böyle üzücü bir olay yaşandı. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

0x0-son-dakika-haberi-istanbulda-bina-coktu-7-kisi-kurtarildi-1-kisinin-cansiz-bedenine-ulasildi-1717317354428.webp

ENKAZ ALTINDA KİMSE KALMADI

İstanbul Valisi Davut Gül, son kişinin de yaralı olarak çıkarıldığını yaralı sayısının 8 yükseldiğini açıkladı. Gül, enkaz alanında dinleme yapıldığını belirtti.

Çöken binanın sahibi gözaltına alındı.

0x0-son-dakika-istanbul-kucukcekmecede-3-katli-bina-coktu-enkazda-mahsur-kalanlar-var-1717312899721.webp

0x0-son-dakika-istanbul-kucukcekmecede-3-katli-bina-coktu-enkazda-mahsur-kalanlar-var-1717312896480.webp

1988 yılında yapıldığı tespit edilen binanın çökmeden önceki hali...