Makam odasında darp davasında belediye başkanı için hapis istemi

Makam odasında darp davasında belediye başkanı için hapis istemi

Makam odasında iki kişinin darp edilmesine ilişkin soruşturmada yargılanan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkında istenen ceza belli oldu.

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkında makam odasında iki kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla dava açılmıştı. Soruşturma dahilinde hazırlanan iddianamede Dönmez'in hukuki alacağın tahsili amacıyla yağma, kemik kırığına yol açacak şekilde kasten yaralama, basit yaralama, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından ikişer kez cezalandırılması talep edildi.

Darp iddiasıyla tutuklanan Kula Belediye Başkanı Dönmez ve müştekinin ifadesi ortaya çıktı

NE OLMUŞTU?

Hikmet Dönmez’in Kula Belediyesi’nin kilit parke taşı üretimi için sözleşme imzaladığı şirketin yetkilileri M.U. ve H.D’yi belediyenin alacağıyla ilgili görüşmek üzere makam odasına çağırdığı, yaşanan anlaşmazlık sonrasında ise koruması, şoförü ve diğer 7 belediye personeline talimat vererek, M.U. ve H.D’yi tekme, yumruk ve sopalarla dövdürdüğü iddia edilmişti.

Hikmet Dönmez kimdir? Hikmet Dönmez tutuklandı mı? CHP'li Belediye Başkanı Hikmet Dönmez

Olay gününe ve öncesine ait herhangi bir veriye rastlanılmazken, Başkan Dönmez kendini "Belediyede kameraların kapalı olup olmadığını bilmiyorum, kamera kayıtlarının bulunmamasıyla ilgili sorumluluğum yoktur" sözleri ile savunmuştu.

Olay günü belediye binasında hareketlilik yaşandığı güvenlik kamerası kayıtlarıyla tespit edilmiş, incelemede olayın yaşandığı saatlerde binadan belediye personeli olduğu değerlendirilen 19 kişinin ayrıldığı ve ardından M.U. ile H.D’nin binadan çıktığı görülmüştü.