Narin’in otopsisi sonrası Diyarbakır Barosu’ndan ilk açıklama! Çuvaldan çıkanlar Türkiye’nin ciğerini yaktı

Narin’in otopsisi sonrası Diyarbakır Barosu’ndan ilk açıklama! Çuvaldan çıkanlar Türkiye’nin ciğerini yaktı

Diyarbakır'da cansız bedeni derede çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın otopsi işlemleri devam ederken Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren’den yeni bir açıklama geldi.

Diyarbakır Barosu’ndan otopsi sonrası ilk açıklama

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, bu sabah Eğertutmaz Deresi’nin kenarında bir çuval içinde bulundu.

21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin’in bedeninin taşlarla gizlenerek dere kenarına bırakıldığını ve cinayetin detaylarının araştırıldığını belirtti. Küçük kızın cenazesinin Tavşantepe Mezarlığı'na defnedileceği öğrenilirken, cinayet soruşturması kapsamında 21 kişi gözaltına alındı.

Halk TV Muhabiri Ferit Demir ise gözaltına alınanlar arasında Narin'in annesi, babası, iki kardeşi ve köydeki üç amcasının da bulunduğunu açıkladı.

Narin Güran soruşturmasında yeni bir ihbar geldi! - Başka Gazete

14 UZMAN 8 SAAT ÇALIŞTI

Narin’in cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu’na götürülerek otopsi işlemine alındı. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, otopsi sürecinde 14 uzmanın 8 saat boyunca çalıştığını ve Narin’in bedeninde deformasyon tespit edildiğini açıkladı.

Resim

TERLİĞİ, KUR’AN-I DA ÇUVALDAN ÇIKTI

Eren, ölüm nedeninin biyolojik ve patolojik incelemeler sonucunda belirleneceğini ifade ederek, "Rapor sonuçları gelmeden kesin bir bilgi vermek zor" dedi. Narin’in kaybolduğu gün üzerinde bulunan kıyafetler, Elif-ba kitabı ve terlikleri de çuvalın içinde bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayın sorumlularının adalet önünde hesap vereceğini vurgulayarak cinayete ilişkin soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da faillerin en ağır cezayı alacaklarını söyledi.

Soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ve 3 Cumhuriyet Başsavcısı daha görevlendirildi.

İlgili Haberler