Ödemelerde yeni sistem hayata geçirildi: Limit 2 milyon TL

Ödemelerde yeni sistem hayata geçirildi: Limit 2 milyon TL

Merkez Bankası, FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi hakkında bir basın duyurusu yayımladı. Onay gerektiren ödeme işlemleri için FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi aktif hale getirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), onay gerektiren ödeme işlemleri için FAST Güvenli Ödeme İşlemi Katman Servisi'ni hayata geçirdi.

18847958-728xauto.webp

TCMB'nin yaptığı açıklamaya göre, onay ve tescil gerektiren ödeme işlemlerinde güvenli bir ortam sunacak olan bu yeni servis, 31 Mayıs 2024 itibarıyla kullanıma açıldı. Bu hizmet, özellikle ikinci el araç alım-satım işlemleri başta olmak üzere, işlem güvenliği gerektiren çeşitli iş modellerinde kullanılabilecek.

640xauto.webp

Açıklamada belirtilen bilgilere göre, Güvenli Ödeme İşlemi, FAST Sistemi üzerine kurulmuş olan bir aracılık hizmetidir. Bu hizmet, yetkili kuruluşlar tarafından onay ve tescil gerektiren para transfer işlemleri için kullanılır. İşlem süreci tamamlanıncaya kadar ödeme tutarı, FAST katılımcısı bir kuruluş nezdinde bekletilerek işlemin taraflarına güvence sağlar. Böylece ödeme gönderecek olan kullanıcıya, onay ve tescil işlemi tamamlanmadan önce bedelin karşı tarafa aktarılmayacağı garanti edilirken, ödemeyi alacak olan kullanıcıya ise onay ve tescil işlemi gerçekleştiğinde bedelin hesabına geçeceği taahhüt edilir.

640xauto-1.webp

İlk aşamada 2 milyon TL işlem limiti dahilinde kullanılabilen FAST Güvenli Ödeme İşlemi, diğer FAST Sistemi katman servisleri gibi geniş bir kullanım ağına sahip olması bekleniyor.

İlgili Haberler