Mert Başaran uyardı: Sakın bu hataya düşmeyin geçici saltanat olur her şeyinizi kaybedersiniz

Mert Başaran uyardı: Sakın bu hataya düşmeyin geçici saltanat olur her şeyinizi kaybedersiniz

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran yatırımcılara “tecrübe ile sabittir” diyerek kritik uyarılarda bulundu.

Birçok yatırımcı varlıklarını değerlendirmek adına farklı farklı yatırım araçlarını tercih ederken emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran yatırımcılar hayati uyarı yaptı.

KONUT SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Nisan ayında Türkiye genelinde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8 azalarak 75 bin 569'a geriledi. Bu rakam, Mayıs 2021'den bu yana görülen en düşük aylık satış miktarı oldu.

Konut satışlarının en yoğun olduğu iller sırasıyla 12 bin 406 ile İstanbul, 6 bin 272 ile Ankara ve 4 bin 427 ile Antalya olarak belirlendi. En az konut satışı gerçekleşen iller ise sırasıyla 18 ile Ardahan, 35 ile Hakkari ve 49 ile Tunceli oldu.

MEVDUAT FAİZLERİ DE YATIRIMCILARI ÜZDÜ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın stopaj kararı sonrası mevduat faizlerinde yaşanan düşüş, alınan yeni zorunlu karşılık önlemleri ile bir dengeye oturmuştu. Ancak, mevduat faizlerinde düşüş eğilimi yeniden hız kazandı.

Birkaç hafta önce yüzde 68,2 ile zirve yapan mevduat faiz oranları, geçen hafta yüzde 61,8 seviyesine geriledi. Bu düşüşle birlikte, 1-3 aylık mevduat faizleri 2 puanlık bir azalma gösterdi. Son iki hafta içerisinde toplamda 6 puandan fazla düşüş yaşandı.

Başaran, konutun satılması ve paranın ise faizde değerlendirilmesine yönelik soruya yanıt verirken çok net konuştu. Başaran, tüm kazancınız enflasyon olacaktır diyerek tecrübelerini aktardı.

"O PARA ERİR"

Başaran, şu ifadelere yer verdi:

Eve satıp, faize koyup kiraya geçeyim. Ne düşünüyorsunuz?

“Yanlış yapar çünkü şu anki faiz yüzde 44, bunu yaptığında belki 6 ay belki 8 ay iyi geçinir ama 2 yıl sonra bu aldığı faizle kirasını bil ödeyemeyecek duruma getirir. İlk iki yıl çok mutlu olur ikinci yıl suratı asılmaya başlar, dördüncü yıl falan aldığı faiz hiçbir şeye yetmez.

Sakın ha, malınızı faize koyup, 1-2 yıl geçici saltanat yaşamayın çünkü o yüzde 44 aldığınız para aslında sizin hakkınız olan para değil, enflasyonun hakkı olan para. Sen enflasyonun hakkını cebe koyarsan o para erir. Bu tecrübe ile sabittir.”

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlgili Haberler