Şehrin göbeğinde 'utandıran' görüntü

Şehrin göbeğinde 'utandıran' görüntü

İzmit ilçesinin Sanayi Mahallesi'nde bulunan boş arazi ve yollar, adeta çöp sahasına dönmüş durumda.

Buzdolabından koltuk parçalarına, araç parçalarından kartonlara kadar çeşitli atıkların bulunduğu bu alanlar, hem sağlık riski oluşturuyor hem de görsel kirliliğe neden oluyor.

Mahalledeki bazı boş alanlar, çevreyi çöp sahasına dönüştürmek isteyenler tarafından kullanılıyor. Hurdacılar, kamyonlarla çöp bırakarak özellikle demirleri ayırmak için yangın çıkarmaktan çekinmiyorlar. Bu durum, şehir merkezinde önemli bir görsel kirliliğe ve çevre sağlığı tehdidine yol açıyor. Vatandaşlar defalarca yetkililere şikayette bulunduklarını ancak sorunun çözülmediğini ifade ediyorlar.

Sanayi Mahallesi'nde esnaflık yapan Levent Aykut Yıldız, durumu şu sözlerle özetliyor: "Burada uzun yıllardır hurdacılar çöpleri atıyor. Belediyeye şikayette bulunduk ama maalesef çözüm bulunamıyor. Eğer belediye bu sorunu çözemiyorsa, Valiliğin veya ilgili bakanlığın müdahale etmesini istiyoruz. Sanayi bölgesindeki çöp sorununun çözülmesi için yetkililerin acil bir şekilde adım atmasını bekliyoruz. Aralıklarla temizlik yapılsa da, zamanla bölge tekrar çöplüğe dönüyor ve hatta ana yollara bile çöp bırakılıyor."

Yıldız, boş alanların hurda toplayıcılarının uğrak yeri haline geldiğini belirterek, "Buraya para etmeyen hurda parçalarını atıyorlar. Bazıları burayı çöp sahası gibi görüp çöplerini bırakıyor. Hurdaları almak için ateş yakarak yangın çıkartıyorlar. İtfaiye müdahale ediyor ancak sorunun temelinde çözüm bulunamıyor. Umarım bu sorun, can ve mal kaybına yol açmadan çözüme kavuşturulur" şeklinde konuştu.

77.jpg