Selçuk Bayraktar'a Kırgızistan'dan sürpriz ödül

Selçuk Bayraktar'a Kırgızistan'dan sürpriz ödül

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, Kırgızistan Dank Devlet Nişanı ile ödüllendirildi.

Selçuk Bayraktar'a sürpriz ödül

Baykar Yönetim Kurulu Selçuk Bayraktar, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gerçekleştirilen Türk Devletleri Yapay Zeka Forumu'na onur konuğu olarak katıldı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Selçuk Bayraktar’a ülkenin savunma kapasitesine ve askeri potansiyeline yaptığı katkılardan dolayı Kırgızistan Dank Devlet Nişanı takdim etti.

Selçuk Bayraktar'a Kırgızistan'dan devlet nişanı - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Bayraktar “Büyük gurur duydum. Gösterdikleri misafirperverlik ve iki ülke arasındaki dostluğu güçlendirme çabaları için kendilerine içtenlikle teşekkür ediyorum. Türk dünyası, geleceğe emin adımlarla ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar'a Kırgızistan'dan Devlet Nişanı | Take Off Channel

Bayraktar ise Sadır Caparov'a, Kırgız kültüründe önemli bir yere sahip olan Manas Destanı'ndan sahnelerin işlendiği Bayraktar AKINCI TİHA'nın 1:10 ölçekli maketin hediye etti.

Caparov ile Bayraktar arasındaki görüşmede, askeri ve teknolojik işbirliğinin derinleştirilmesi ile savunma projelerinin uygulanması ele alındı. Bayraktar, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da genişletmeye hazır oldukları mesajını verdi.

Selçuk Bayraktar'a Kırgızistan'dan Devlet Nişanı | Take Off Channel

BAYRAKTAR’A TAKDİM EDİLEN ÖDÜLLER

Bayraktar, Karabağ'ın kurtuluşuna katkılarından dolayı 1 Nisan 2021'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı, 2022'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky tarafından Ukrayna Devlet Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.

4 Nisan 2023'te Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'dan Askeri İş Birliği Madalyası, 2 Ekim 2023'te ise ASAN Hizmet Madalyası aldı. Ayrıca 18 Ekim 2023'te Mali Cumhurbaşkanı Assimi Goita tarafından Mali Ulusal Nişanı, 28 Şubat 2024'te de Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi tarafından 1. Derece Nişanı ile taltif edildi. 2024'te ise Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi tarafından 1. Derece Nişanı ile onurlandırıldı.

İlgili Haberler