Son dakika... UEFA, bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı

Son dakika... UEFA, bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı

Son dakika... UEFA, Avusturya maçında attığı gol sonrasında "Bozkurt" işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı.

UEFA, Avusturya maçında attığı gol sonrasında "Bozkurt" işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral hakkında "uygunsuz hareket" sebebiyle soruşturma başlattı.

UEFA, Avusturya maçındaki gol sevinci nedeniyle Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı.

0x0-1719958594989.webp

UEFA, Avusturya maçında attığı gol sonrasında "Bozkurt işareti" yapan milli futbolcu Merih Demiral hakkında "uygunsuz hareket" iddiasıyla soruşturma başlattı.

avusturyaya-2-gol-atan-merih-demiraldan-bozkurt-isareti-jdiz.webp

UEFA'nın yaptığı açıklamada, "Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı geldiğinde sunulacaktır" denildi.

0x0-1719958594999.webp

Maç sonrası yapılan açıklamada, Demiral gol sevincini "Türklükle alakalı" olarak tarif etmiş ve "Türk olduğum için çok gurur duyuyorum!" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği maçta Merih Demiral, attığı iki gol sonrasında Bozkurt işareti yaparak sevincini dile getirdi. Yaptığı gol sevinci ise Avusturya'da 2019'da yürürlüğe giren 'sembol yasası'nı gündeme getirdi.

Yasalara göre aşırıcılık ve siyasal İslam ile mücadele kapsamında çeşitli sembollerin kullanımı yasaklanmıştı, Bozkurt sembolü de bu kapsamda değerlendiriliyordu.

Demiral, maç sonrası yaptığı açıklamada Türklükten gurur duyduğunu ve gol sevincini bu duygusuyla yaşadığını belirtti.