Soylu ilk defa AKP ile ters düştü! Sokak hayvanları tasarısına karşı çıktı

Soylu ilk defa AKP ile ters düştü! Sokak hayvanları tasarısına karşı çıktı

Sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin taslak tartışma yaratmaya devam ederken AKP’ye bir tepki de eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.

AKP, sokak hayvanlarına yönelik hazırladığı yasa teklifini yakın zamanda Meclis’e sunmaya hazırlanırken, hayvanların öldürülmesine ilişkin karar, tartışma konusu oldu.

AKP yasa teklifini Meclis'e getiriyor: Belediye ilana koyacak, sahipsiz kalan sokak köpekleri uyutulacak!

İngiltere’nin rol model alındığı taslağa göre, 30 gün içinde sahiplendirilmeyen sokak hayvanları ötenazi yöntemiyle uyutulacak.

Bu karar sosyal medyada büyük tepki toplarken, köpeklerin saldırgan olduğunu iddia eden kesim ise karardan memnun.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sahiplendiği sokak köpeklerinin fotoğraflarını paylaştı

Tartışmalar ve tepkiler devam ederken, AKP’nin seçim öncesi destekçisi Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan kararı desteklemediğini duyurarak tepki gösterdi. Erbakan dışında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da karara karşı çıktı.

Süleyman Soylu'dan başıboş köpek düzenlemesi açıklaması

Hayvanların öldürülmesine tepki gösteren isimler arasından en çok dikkat çeken ise eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sahiplendiği sokak köpeklerinin fotoğraflarını paylaştı - Internet Haber

“CANLARIN HAYATI POLEMİK YAPILACAK KONU DEĞİL”

Karara gönlünün razı olmadığını belirten Soylu “Köpeklerin uyutulması ülke toplumunda büyük yaralar ve geri dönüşü olmayan travma yaratır. Avrupa’nın yapmış olduğu uyguladığı kötü örnekler bizim merhametli Türk halkının örf ve adetlerine uygun değildir. Köpeklerin uyutulması, yok edilmesi böyle pervasızca kabul edilmesine gönlüm razım değildir. Yapılacak olan belediyelerin sistemli bir biçimde bu sorunu çözmesidir. Canların hayatı polemik yapılacak konu değildir. Onlar Allah’ın bize emanet ettiği sessiz kullarıdır. Yaratılanı severiz yaratandan ötürü” dedi.

soyluic.jpg

MANSUR YAVAŞ’TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise karara ilişkin dikkat çeken şu açıklamayı yapmıştı: Hayvanseverlerin fikirlerine de saygılıyım ama o kadar çok popülasyon arttı ki. Ne kadar kısırlaştırırsanız kısırlaştırın şu aşamada önü alınmayacak gibi görünüyor.

Sokö (Sokak Köpeği) - BURVET - Bursa Veteriner Kliniği

İlgili Haberler