Temmuz ayı cep yakacak: Akaryakıt sigara ve alkole dev zam

Temmuz ayı cep yakacak: Akaryakıt sigara ve alkole dev zam

Temmuz ayı vatandaşların cebini fena yakacak. Akaryakıt, sigara ve alkole dev zam yapılacağı duyuruldu. İşte tüm ayrıntılar...

ÖTV zammında yüzde 20'lik bir artış bekleniyor. Uzmanlar, ÖTV maktu tutarlarına yaklaşık yüzde 20 oranında zam geleceğini öngörüyor. Bu artışın, akaryakıt, sigara ve alkollü içecek fiyatlarında önemli bir yükselmeye yol açacağı belirtildi.

para-aaa.jpg

Emekli ve memur maaş artış oranları 3 Temmuz'da açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aynı gün haziran ayı enflasyon ve Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi'ni (Yİ-ÜFE) yayınlayacak. Bu verilerin ışığında, akaryakıt, sigara ve alkole uygulanacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamları da kesinlik kazanacak.

Resim arka planı

TEMMUZ AYI CEP YAKACAK

Benzin ve motorin fiyatlarına beklenen zamla birlikte litre başına fiyatların artacağı ve yüksek alkollü içkilerdeki ÖTV tutarının yüzde 20 oranında artışa gideceği açıklandı. Sigaradaki ÖTV zammıyla birlikte en ucuz sigaranın fiyatının 66 liraya kadar çıkması tahmin ediliyor.

3 Temmuz'da akaryakıt, sigara ve alkole uygulanacak ÖTV zam oranları ile emekli ve memur zam oranları resmi olarak açıklanacak. Bu zamlar da aynı tarihten itibaren yürürlüğe gireceği duyuruldu.

İlgili Haberler