Türkiye Yeni Zelanda'ya mağlup oldu

Türkiye Yeni Zelanda'ya mağlup oldu

Türkiye'nin basketbolda FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Yeni Zelanda'ya karşı 114-94'lük skorla mağlup olduğu bildirildi.

Yeni Zelanda, mücadeleye etkili bir başlangıç yaparak iç ve dış atışlardan ürettiği sayılarla kısa sürede öne geçti. Ay-yıldızlıların skor üretmesine izin vermeyen Yeni Zelanda, Goodman ve Jones'un basketleriyle farkı açtı. Kolay sayılar bulan Yeni Zelanda, peş peşe yaptığı serilerle ilk çeyreği 38-19 gibi bir farkla önde tamamladı.

Yeni Zelanda, mücadeleye hızlı başlayarak iç ve dış atışlardan sayılar üretti ve kısa sürede öne geçti. Ay-yıldızlıların hücumda zorlanmasıyla rahat basketler bulan Yeni Zelanda, 15. dakikada farkı 26 sayıya çıkardı (51-25) ve devreyi 66-37 önde tamamladı.

İkinci yarıda da etkili performansını sürdüren Yeni Zelanda, üçüncü çeyreği büyük farkla geçti ve son periyoda 96-56 önde girdi. Türkiye, son çeyrekte etkili hücum yaparak farkı azaltmaya çalışsa da maçı 114-94 kaybetti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da karşılaşmayı birlikte izledi.