'Türkiye'nin en iyi 100 yemeği' arasında 'Bafra pidesi' yer aldı

'Türkiye'nin en iyi 100 yemeği' arasında 'Bafra pidesi' yer aldı

TasteAtlas tarafından güncellenen Türkiye'nin en iyi 100 yemeği listesine Samsun'dan "Bafra pidesi" 11. sıradan giriş yaptı.

Dünyanın gıda atlası olarak bilinen uluslararası bir internet sitesi tarafından revize edilen bu liste, Bafra pidesinin daha önce "Dünyanın en iyi ekmekleri" arasında birinci sıraya yerleştiği bilgisini içeriyor. Bu kez yemek kategorisinde öne çıkan Bafra pidesi, TasteAtlas'ın güncellediği Türkiye'nin en iyi 100 yemeği listesine girmeyi başaran tek Samsun yemeği oldu.

Bafra pidesi, listede Afyon sucuğu, sarma, humus, lahmacun, katmer, Mersin tantuni, kazandibi, Antakya künefesi, gözleme, kokoreç, sucuk, menemen ve karnıyarık gibi birçok ünlü yemeği geride bırakarak 11. sıraya yerleşti.

Pide, şekil olarak kano veya şeker kamışını andıran bir yapıya sahip. Yaklaşık olarak 1 metre uzunluğunda ve 2,5 santim kalınlığında olan bu özel lezzet, mayalı hamurun içine yağsız pişmiş kıyma ve çiğ ince doğranmış soğanla hazırlanıyor.

Fırında pişerken soğanların hamurun içinde özel bir lezzet bırakması hedefleniyor. 25 dakikalık pişirme sürecinin ardından çıtır pide, servis öncesinde üzerine sürülen köy tereyağı ile son dokunuşunu alıyor.

aw240150-02-001.jpg