Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti! Evet- Hayır yarışması ile hafızalara kazınmıştı!

Ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti! Evet- Hayır yarışması ile hafızalara kazınmıştı!

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan, televizyon dünyasının ünlü isimlerinden Erkan Yolaç uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti.

TRT'nin fenomen yarışmalarından ’Evet-Hayır’ın sunucusu Erkan Yolaç, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

"ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ"

Ünlü ismin kaldığı hastaneden şu açıklama yapıldı:

"Solunum sıkıntısı nedeni ile hastanemize başvurmuş olan değerli televizyoncu Erkan Yolaç’ın tedavisi multidisipliner yaklaşım ile sürdürülmüştür. Uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan hastamız maalesef çoklu organ yetmezliği nedeniyle 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00’de vefat etmistir. Kendisine rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."

erkan-yolac-1939904.webp

NE OLMUŞTU

Bir dönemin en sevilen yarışma programı olan "Evet-Hayır"ın sunucusu Erkan Yolaç, 2022 yılında geçirdiği sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi altına alınmıştı.

"Kafamızı emme basma tulumba gibi sallamıyoruz" sözüyle de tanınan Yolaç, bağırsak enfeksiyonuna bağlı zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Bu süreçte koronavirüse de yakalanan ünlü sunucu, daha önce geçirdiği zatürrenin nüksetmesiyle karşı karşıya kaldı. Eşi Asuman Yolaç, 2022 yılında verdiği bir röportajda, "Geçirdiği COVID-19 ve influenzalardan sonra MSA-P denilen altta yatan bir rahatsızlık ortaya çıktı" bilgisini paylaştı.

Erkan Yolaç'ın belirli aralıklarla yoğun bakıma alındığı ancak bilincinin yerinde olduğu öğrenildi. Asuman Yolaç, ünlü sunucunun bugüne kadar iki-üç kez yoğun bakıma girdiğini belirterek, "Tekrar odaya çıktı, en son da 10 gündür yoğun bakımda ve ciğerlerinde mantar oluşumu olmuş" açıklamasında bulundu.

44.webp

ERKAN YOLAÇ KİMDİR?

Erkan Yolaç, 24 Şubat 1935'te Babaeski'de doğdu. Alpullu Şeker Fabrikası'nın revirinde dünyaya gelen Yolaç, aslen Edirneliydi. Ailesi 1941 yılında İstanbul'a taşındı ve burada Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde ve ardından Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde eğitim gördü.

yt.jpg

Babasının işi nedeniyle Kastamonu'ya taşındıklarında, lise yıllarında edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay'ın yönlendirmesiyle belediye mikrofonlarından anons yapmaya başladı. Belediye başkanı Osman Zeki Oktay'ın sunumunu beğenmesiyle, tüm anonsları o yapmaya başladı.

1960 yılında Ankara Radyosu'nun sınavlarını kazanarak burada çalışmaya başladı. İlerleyen yıllarda Huysuz Virjin, Orhan Boran ve Leyla Sayar gibi isimlerle gazinolarda sahne aldı. Ancak Türkiye onu, sunduğu "Evet-Hayır" yarışmasıyla tanıdı.

1976 Türkiye güzeli Asuman Tuğberk ile evli olan Erkan Yolaç'ın Göksu ve Mehmet adında iki çocuğu vardı.

İlgili Haberler