YKS ek tercihleri başladı

YKS ek tercihleri başladı

2024-YKS ek tercih süreci, üniversite kayıt döneminde kayıt yaptırmayan öğrenciler ve boş kalan kontenjanlar için 6 Eylül itibarıyla başladı.

YKS ek tercih başvuruları, henüz bir programa yerleşemeyen adaylar için 28,944 kontenjanı kapsayacak şekilde açıldı. ÖSYM, ek tercihler için kılavuzu erişime sundu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, ek yerleştirmelerde ön lisans ve lisans programlarına merkezi yerleştirmede en düşük puanın altında puan alan adayların yerleştirilmesi beklenmiyor.

YKS EK TERCİHLER BAŞLADI

ÖSYM, YKS ek tercih başvuru dönemini 6-11 Eylül 2024 olarak belirledi ve ek tercih kılavuzunu yayımladı. Adaylar, bu tarihler arasında kılavuzda belirtilen kurallara göre tercihlerini yapabilecekler.

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU YAYINLANDI

YKS ek tercih kılavuzu, adayların bilgilendirilmesi amacıyla yayımlandı. 6 Eylül 2024 itibariyle geçerli olan kılavuz, adayların tercih işlemlerini nasıl yapacakları hakkında detaylı bilgi sunuyor.

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek tercih başvurusu yapacak adayların 80 TL ücret yatırmaları gerekiyor. Ek yerleştirme için ücret ödemeyen adayların tercihleri işleme alınmayacak. Ancak, şehit eşleri, şehit çocukları, gaziler, gazi eşleri ve gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

YKS EK TERCİHLER NASIL YAPILIR?

Adaylar, YKS ek tercihlerinin yapılması için ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresini veya ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasını kullanarak, T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle başvuru yapabilirler.