100 yıl sonra yeniden hayat buldu! Tapu portreleri büyüledi

100 yıl sonra yeniden hayat buldu! Tapu portreleri büyüledi

1923-1929 Yılları Arası Erzurum Tapu Portreleri" sergisi, tarih kokan fotoğraflarla ziyaretçileri geçmişe doğru bir yolculuğa çıkardı.

Serginin açılış törenine, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Akarsu ve birçok önemli isim katıldı.

s.jpg

Öğr. Gör. Özdemir, serginin amacının, tapu kayıtlarının sadece resmi belgeler olmadığını göstermek olduğunu vurguladı. Serginin, şehrin hafızasını canlı tutmak adına önemli bir kaynak olduğunu belirten Özdemir, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektör Çomaklı, üniversitenin sanata ve kültüre verdiği önemi vurgulayarak, serginin bu anlamda değerli bir adım olduğunu ifade etti. Sanatın, kültürün ve tarihin önemine dikkat çeken Çomaklı, serginin anlamlı bir etkinlik olduğunu söyledi.

Vali Çiftçi ise, serginin geçmişe dair önemli bir kaynak olduğunu belirterek, sanatın ve kültürün toplum için ne kadar değerli olduğunu vurguladı.