13 yıldır geçemiyor! Ecel teri döktüren sınav illallah dedirtti

13 yıldır geçemiyor! Ecel teri döktüren sınav illallah dedirtti

Hatay’da 53 yaşındaki adamın ehliyet rekoru hem güldürdü hem hüzünlendirdi.

Hatay'ın Kumlu ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki A.Ç., dikkat çekici bir rekora imza attı. A.Ç.'nin ehliyet alma serüveni 2011 yılında başladı. 40 yaşındayken sürücü kursuna yazılan A.Ç., 13 yıl boyunca aralıksız çalışarak 18 kez yazılı sınava girdi ancak her seferinde başarısız oldu.

aw217331-06.jpg

Son olarak 5. dosyasının 2. hakkında da başarısız olan A.Ç., ehliyet sınavının zorluğundan yakındı ve gece gündüz çalışmasına rağmen başarılı olamadığını belirtti.

aw217331-01.jpg

“DOKTOR BİLE BU SORULARI BİLMEZ”

Sınavın zorluk derecesine dikkat çeken A.Ç., "Ehliyet sınavı ile ilgili durumum 2011 yılında başladı. Bu süre içinde 5. dosyamı yeniledim. Bir türlü yazılı sınavı geçemiyorum. Fazla okumadığımızdan kaynaklanıyor, okuduğumu anlayamıyorum. Doktora sorsan doktor bile bu soruları bilmez" dedi.

aw217331-02.jpg

Aracı olmasına rağmen kullanamadığını ve ehliyetsiz araç kullandığı için daha önce ceza yediğini anlatan A.Ç., komşularının yardımıyla bir yerden bir yere gittiğini ifade etti.

aw217331-03.jpg

“İLK GİRDİĞİMDE YAŞIM 40'TI, ŞU AN 53”

"Evimin önünde araba var ama kullanamıyorum. Komşularımdan ehliyetli olan varsa onlar beni düğüne, cenazeye ya da başka bir yere götürüyor. Daha önce ehliyetsiz arabayı kullandım, yakalanıp ceza yedim. Ceza yediğimden beri arabayı kullanmıyorum. Ehliyet sınavına ilk girdiğimde yaşım 40'tı, şu an ise 53 yaşındayım. 13 yıldır ehliyeti alamıyorum. Ehliyet sürücü kursunun verdiği kitaba da çalışıyorum, telefondan bazı programlar indirdim, hepsine çalışıyorum ama bir türlü sınavı geçemiyorum. Gece gündüz çalışıyorum, olmuyor. Benim şoförlüğüm ve direksiyonum çok güzel ama bu yazılı sınavı bir türlü geçemiyorum" diye konuştu.

aw217331-04.jpg

İlgili Haberler