14. Emiralem çilek festivali renkli görüntülere sahne oldu

14. Emiralem çilek festivali renkli görüntülere sahne oldu

14. Emiralem Çilek Festivali, ilk gününde binlerce insanı Menemen'de bir araya getirdi. Sabah saatlerinde açılan çilek ve yöresel ürün stantları büyük ilgi gördü ve festivalin açılış korteji renkli bir atmosfer oluşturdu.

Menemenliler, Simge Sağın'ın konseriyle festivalin keyfini çıkardı. Konser öncesinde Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "İzmir'in çilek başkenti Emiralem'de bu muhteşem festivali düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Menemen'de düzenlenen 14. Emiralem Çilek Festivali, renkli görüntülerle başladı. Festival alanında yüzlerce standın yanı sıra çocuklar için özel aktivite alanları da vardı. Ziyaretçiler, Emiralem çileğinin eşsiz lezzetiyle buluştu. Festivalin açılış korteji ise göz kamaştırdı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz da katıldı. Açılışın ardından düzenlenen kortej yürüyüşü, bando ve animasyon ekibiyle renklendirildi.

Festivalin açılışında konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Emiralem çileği başta olmak üzere Menemen'in tarımsal ürünlerini İzmir'den Ege'ye, hatta yurt dışına kadar taşıma çabalarından bahsetti. Başkan Pehlivan, "Emiralem, İzmir'deki çilek üretiminin yaklaşık yüzde 65'ini karşılıyor. Eşsiz lezzeti ve kokusuyla adından söz ettiren çileğimiz başta olmak üzere tüm tarımsal ürünlerimizi geliştirerek üretmek bizim için önemli. Atatürk'ün de dediği gibi, Türkiye'nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür. Bu nedenle çiftçilerimizi ve hayvancılığı desteklemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de tarım projelerimizle ilçe tarımını daha da ileri taşıyacağız" dedi.