1800'lü yıllarda kullanılan ilaçlar bu müzede

1800'lü yıllarda kullanılan ilaçlar bu müzede

Samsun'da, Eczacılar Odası tarafından 'Müze Eczane' adı altında bir sergi açıldı. Sergide, 1800'lerden ve 1900'lerden kalma ilaçlar sergilenirken, aynı zamanda "İlaç ve Eczacılığın Dünü, Bugünü ve Geleceği" konulu bir panel düzenlendi. Açılışa Samsun Valisi Orhan Tavlı da katıldı.

Eczacılar Odası Başkanı Ferhat Karacan, serginin amacını açıklarken, "Yeni nesillerin geçmişteki eczacılık uygulamalarını görmelerini istedik. Bu sergi, eczacılığın gelişimine dair bir anıt niteliği taşıyor. Geçmişten bugüne kadar olan değişimleri görmek, mesleğin evrimini anlamak açısından önemli" dedi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı da Türk eczacılarına teşekkür ederek, "Eczacılar, pandemi sürecinde sağlık ordusunun ön saflarında yer aldılar. Ayrıca, deprem bölgesindeki çalışmaları da takdire şayandı.

Türk eczacıları, toplumun sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman hazır ve nazırdır" şeklinde konuştu.

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Arman Üney ise, "Eczacılarımızın azmi ve kararlılığı, zorlu şartlara rağmen devam ediyor. Özellikle deprem bölgesindeki meslektaşlarımızın özverili çalışmaları takdire şayan" ifadelerini kullandı.

Program, "İlaç ve Eczacılığın Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu panelle sona erdi.