22 parça eserin geliri Gazze’ye gönderilecek

22 parça eserin geliri Gazze’ye gönderilecek

Diyarbakır'da resim öğretmeni olan Şebnem Gökmen, son 8 ay içinde ürettiği tabloları gelirinin tamamını Filistin ve Gazze'ye göndermek amacıyla sergiledi.

Gökmen, İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı saldırılara dikkat çekmek adına özel olarak hazırladığı iki eseri de sergide yer verdi. 28 Şubat mağdurlarından biri olan ve aynı zamanda sınıf öğretmenliği yapan Gökmen, son 8 ay içinde 22 tablo üretti.

Ayrıca atık malzemelerden de eserler meydana getiren Gökmen, bu eserlerini sergilemek istedi. İsrail'in Filistin'e ve Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasıyla birlikte "Filistin adına, Gazze için Atıklar Sanata Dönüşüyor Projesi"ni hayata geçirdi ve içinde katliama dikkat çeken iki parçanın da bulunduğu eserlerini bir alışveriş merkezinde sergiledi.

Şebnem Gökmen, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, sınıf öğretmeni olduğunu ve üniversite eğitimi boyunca resim bölümünde yan dal okuduğunu belirtti. Daha sonra Kur'an'ı Kerim'i anlamak ve çevirmek için ilahiyat eğitimi de aldığını ifade eden Gökmen, üniversite sürecinin zorluğundan bahsetti.

Gökmen, "Başörtüsü zulmü, 28 Şubat mağdurlarındanım" diyerek, zulme karşı duyarlılığını vurguladı ve zulme uğrayanlar için özel bir duyarlılık taşıdığını ifade etti. İlk başta bağımsız bir sergi açmayı düşündüğünü ancak daha sonra İsrail'in Filistin'e yönelik zulmünü görünce bu serginin gelirini ve amacını tamamen Filistinli insanlara ithaf etmek istediğini dile getirdi.

Tablolarını 8 ayda tamamladığını belirten Gökmen, aynı zamanda gençlerle ilgili özel bir projede de yer aldığını söyledi. İlahiyat eğitimini tamamladıktan sonra resmi sanatı ve Kur'an'ı gençlere ulaştırmak istediğini ifade eden Gökmen, bu amaçla ücretsiz çalışmalar yaptığını ve gençleri geri dönüşüme teşvik ettiğini belirtti.

Gökmen, "Gelen gelirin tamamını da Gazze'ye, Filistin'e ulaştırmak istiyorum" diyerek, atıkların sanata dönüşümü adına bir proje geliştirdiğini ve bu projenin gelirini tamamen Filistin ve Gazze'ye yönlendirmeyi hedeflediğini dile getirdi. Sergide yer alan eserlerin, Filistin bayrağı renklerinden ilham alarak hazırlandığını ve içlerinde özel olarak dikkat çeken iki eserin bulunduğunu belirtti.

Serginin 3 gün boyunca açık kalacağını ve Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri gece 10.00'a kadar ziyaret edilebileceğini ifade eden Gökmen, 22 tablo ve diğer eserlerin tamamının bitmesini ve Filistin'e umut olarak gitmesini arzuladığını belirtti. Ayrıca bulunduğu alışveriş merkezi yönetimine ve destek verenlere teşekkür etti.