235 mağazası bulunuyordu. Türkiye'nin ünlü AVM'si iflas etti

235 mağazası bulunuyordu. Türkiye'nin ünlü AVM'si iflas etti

İstanbul'da 235 mağazayı barındıran Ora AVM, iflas ettiğini duyurdu. 2 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı hedefleyen alışveriş merkezi, konkordato sürecinin ardından iflas kararı aldı.

İstanbul Bayrampaşa'da yer alan Ora AVM, ekonomik krizin etkisiyle zor durumda kalan büyük bir yatırım projesi olarak öne çıktı.

400 milyon dolarlık yatırımla 2010 yılında açılan AVM, 235 mağazası ve 70 bin metrekarelik alanıyla büyük umutlarla hayata geçirilmişti. Ancak, borçlarını ödemekte zorlanan AVM açıldığı günden itibaren kapanma sürecine girdi.

"ŞİRKET KÖTÜ NİYETLİ"

Bu süreçte, alacaklı şirketler AVM'nin borçlarını ödemediğini ve konkordatonun başarılı olma şansının bulunmadığını belirterek hukuki süreç başlattı. Ziraat Bankası'nın avukatları ise borçlu şirketin kötü niyetli olduğunu ifade ederek itirazlarını sundu.

İFLASINI DUYURDU

Ora AVM, 14 yıl süren mücadelenin ardından konkordato davası sonucunda iflas etti. 400 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen AVM, Türkiye ekonomisine yıllık 750 milyon dolarlık katkı sağlama ve 2 bin 500 kişiye istihdam yaratma hedefiyle başlamıştı.

Yüzlerce mağazası olan dev AVM iflas etti! 400 milyar dolar çöpe gitti

İlgili Haberler