3 kilo altınla kaçmışlardı. 11 zanlı yakalandı

3 kilo altınla kaçmışlardı. 11 zanlı yakalandı

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde gerçekleşen ve bir kişinin silahla yaralandığı kuyumcu soygununa ilişkin olarak, olaydan bir gün sonra Kocaeli'de 11 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 13 Temmuz sabahı Sarıgazi'deki bir kuyumcuda meydana gelen silahlı soygunla ilgili detaylı çalışmalarını sürdürüyor.

Sarıgazi Mahallesi Ankara Caddesi'ndeki kuyumcuya lüks bir araçla gelen 5 şüpheli, 2 şüpheliyi araçta bekletirken, 3 şüpheli silahlarla içeri girerek yaklaşık 3 kilo altını gasp etmiş ve kaçmıştı. Soygun sırasında kuyumcu sahibi Nurettin Mengihan ve oğluna silahla saldıran şüpheliler, daha sonra Kocaeli'nde terk edilmiş bir araçta yakalandı.

Polis ekipleri, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki ormanlık alanda terk edilmiş aracı bulduktan sonra, soygunda kullanılan aracı sahte belgelerle kiralayan şüphelileri bankamatikten para çekerken yakaladı. Bu operasyonun ardından Kocaeli'deki bir bağ evinde yapılan operasyonda da 6 şüpheli daha gözaltına alındı ve 2 uzun namlulu silah ele geçirildi.

Şüphelilerin polis tarafından yakalanma anı, güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde polis ekiplerinin şüphelileri araçlarından indirip gözaltına aldığı anlar net bir şekilde görülüyor.

Olay sırasında yaralanan kuyumcu Nurettin Mengihan ise sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılmıştı. Soygun anı ise güvenlik kameraları tarafından 1,5 dakika boyunca kaydedilmişti.