32 farklı ülkenin kıyafetleri Antalya'da

32 farklı ülkenin kıyafetleri Antalya'da

İlk kez düzenlenen Uluslararası Kültür Turizm ve Yatırım Derneği (ICTI) tarafından Antalya'da gerçekleştirilen 1. Antalya Dünya El Sanatları ve Giyim Mirası Festivali, "Dünya kültürleri barış çatısı altında" temasıyla, 24-28 Haziran tarihleri arasında Cam Piramit'te ziyaretçilerini ağırlıyor.

Festivalin ilk gününde 32 ülkenin geleneksel kıyafetleri, 145 mankenin katılımıyla sahnede büyüleyici bir gösteri sergiledi. UNESCO'nun da desteklediği bu etkinlik, Uluslararası Kültür Turizm ve Yatırım Derneği Başkanı Yalda Mahootchian tarafından açılış programında yapılan teşekkürlerle başladı.

Mahootchian, açılışta yaptığı konuşmada, "Modern hayatın içinde kültürlerimizi unutmamak önemlidir. Bugün ilk gününde 32 ülkenin geleneksel elbiselerini ve kültürlerini Cam Piramit'te sergiledik. Filistin'den Linda Kali de geleneksel kıyafetiyle sahnede yer aldı ve 145 kişiyle birlikte dünyaya kültürlerimizi tanıttık" ifadelerini kullandı. Festival boyunca Türkiye, İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan gibi ülkelerin yanı sıra Filistin, Cezayir, Gürcistan, Rusya, Güney Kore ve daha birçok ülkenin renkli giysileri ve el sanatları ziyaretçilerle buluşacak.

Festival kapsamında, ülkelerin yöresel kıyafetleri ve el sanatları stantlarında tanıtılırken, müzik eşliğinde düzenlenen defilelerle katılımcılar podyuma çıktı. Renkli defilelerin yanı sıra yöresel müzik ve dans gösterileriyle de zenginleşen etkinlik, 28 Haziran Cuma akşamı sona erecek.