5 bin yıllık geçmişi olan sepet örücülüğü sanata dönüştü

5 bin yıllık geçmişi olan sepet örücülüğü sanata dönüştü

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde açılan kurslarda, geleneksel el sanatları branşlarından sepet örücülüğü modern çizgilerle sanata dönüştürülüyor.

Beş bin yıllık bir geçmişe sahip olan sepet örücülüğü, günümüzde de büyük ilgi görüyor. Kartepe Belediyesi KARMEK kurslarında büyük ilgi gören sepet örücülüğü, modern tasarımlarla sanat eserine dönüşüyor.

Kartepe Belediyesi KARMEK kurslarında sepet örücülüğü hakkında bilgi veren Öğretmen Nezahat Atalan Ciner, “Yaptığımız ürünleri bambu kullanarak elde ediyoruz. Modern ve satılabilir ürünler üretiyoruz. Kadınlarımızın el emeği göz nuru olan bu ürünler piyasada çok pahalı satılırken, burada daha uygun maliyetle üretiliyor” dedi.

Ciner, “Burada öğrencilerimiz eğitim alırken, kendi ev ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar. Sepet örücülüğü bizim kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Maalesef gelişen teknoloji ile unutulmaya yüz tutmuştu. Geçmişte sadece gündelik hayatta kullanılan sepetler, bugün dekoratif malzeme olarak evlerde yer buluyor” açıklamasında bulundu.

“Kadınlarımızı kurslarımıza bekliyoruz” diyen Ciner, “Kadınlarımız burada ciddi bir meslek öğreniyorlar. Yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kuruyorlar. Stres atabilecekleri güzel bir ortamda eğitim alıyorlar. Bize bu desteği sağlayan Kartepe Belediye Başkanımız Av. M. Mustafa Kocaman’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.