540 gramlık Eliz bebek 90 gün sonra ilk kez güneşi gördü

540 gramlık Eliz bebek 90 gün sonra ilk kez güneşi gördü

İzmir'de Bahriye ve Baha Erkmen çifti, tüp bebek tedavilerinin ardından bebek beklemeye başladı. Bahriye Erkmen'in 27. haftada yüksek tansiyonu nedeniyle hastaneye yatmasıyla erken doğum gerçekleşti.

Medicana İzmir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Alaaddin Balcı'nın gerçekleştirdiği doğumda Eliz Bebek, sadece 540 gram ağırlığında dünyaya geldi. Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde 90 gün boyunca titizlikle tedavi gören minik bebek, ağırlığı yaklaşık 2 kilograma ulaşarak 91. gününde sağlıklı bir şekilde taburcu oldu ve ilk kez güneşi gördü.

Anne Bahriye Erkmen, "Hastaneye yattığımda doktorlar ve hemşireler seferber oldu. Bana serviste, bebeğimize de Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde kendi bebekleri gibi baktılar. 90 gün boyunca bebeğimizin büyümesini izlemek, umuda yolculuk gibiydi. Destek olan herkese sonsuz teşekkür ederiz" dedi. Baba Baha Erkmen ise "Yakınlarımız bebeğimizin 540 gram olduğunu öğrenince çok üzüldüler. Ama ben ve eşim bir an bile umudumuzu kaybetmedik, çünkü o da annesi gibi çok güçlü" şeklinde konuştu.

Medicana International İzmir Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Uzm. Dr. Kadir Mutlu, Eliz Bebek'in hiçbir komplikasyon yaşamadan taburcu olduğunu belirterek, düşük doğum ağırlığıyla doğan bebeklerin çoğunun çeşitli sorunlarla karşılaşabileceğini ancak Eliz Bebek'in yoğun bir ilgi ve takip sonucunda sağlıklı bir şekilde taburcu olduğunu ifade etti. Anne Bahriye Erkmen'i gebeliğinin başından beri takip eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Balcı ise erken doğum kararının zamanlamasının doğru olduğunu ve tüm ekibe teşekkür ettiğini belirtti.