9 günde 30 bin kişi ziyaret etti. Herkes buraya koşuyor

9 günde 30 bin kişi ziyaret etti. Herkes buraya koşuyor

Giresun'un Dereli ilçesinde bulunan turkuaz renkli göletler ve beyaz taşlardan oluşan Göksu Travertenleri, Kurban Bayramı boyunca yoğun ilgi gördü ve 30 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Pınarlar köyünde bulunan Göksu Travertenleri, 2020 yılında Giresun Valiliği İl Özel İdaresi tarafından başlatılan proje kapsamında oluşturuldu. 2021 yılında ziyarete açılan travertenler, çevresinde yapılan otopark, yol çalışması, yöresel ürün pazarı ve aydınlatma çalışmaları ile Giresun turizminin en önemli destinasyonlarından biri haline geldi.

aw232442-01.jpg

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Göksu Travertenleri, Kurban Bayramı süresince yaklaşık 30 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Geçen yıl Haziran-Ekim ayları arasında 100 bin kişinin ziyaret ettiği travertenlerin bu yıl aynı dönemde 300 bin ziyaretçiye ulaşması bekleniyor.

aw232442-07.jpg

Samsun'dan ailesi ile bölgeye gezmeye gelen Melih Akgül, Göksu Travertenleri'ne hayran kaldığını belirtti. Akgül, "Pamukkale'yi görmek için Denizli'ye gitmeye gerek yok. Aile olarak Pamukkale'ye de gittik ama burada çok daha eğlendik. Doğa ile iç içe olan bu yer her haliyle Pamukkale'yi aratmıyor. Sadece suya girmek için hazırlıklı gelmek gerektiğini öğrendim. Herkese burayı görmelerini tavsiye ederim" dedi.