90 bin kişi akın etti! Dünyanın en büyüğü

90 bin kişi akın etti! Dünyanın en büyüğü

Kapadokya bölgesinin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Uçhisar Kalesi, yılın ilk beş ayında 92 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Kapadokya'da bulunan ve "dünyanın en büyük doğal gökdeleni" olarak nitelendirilen Uçhisar Kalesi, yılın ilk beş ayında yoğun ilgi gördü. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da, bu yılın ilk beş ayında Uçhisar Kalesi'ni 92 bin turist ziyaret etti.

aw220421-01.jpg

Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Uçhisar Kalesi, Kapadokya'nın merkezinde ve yerden yaklaşık 400 metre yüksekliğinde bulunan harika bir yer. Gelen misafirlerimiz Kapadokya'yı ayaklarının altına alıp seyredebilirler. Bu yılın ilk beş ayında 92 bin ziyaretçimiz var. Yıl sonuna kadar 400 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz" dedi.

aw220421-06.jpg

Uçhisar Kalesi'ne çıkan ziyaretçiler, Kapadokya'nın muhteşem manzarasını kuşbakışı izleme fırsatı buluyor. Kaleden Güvercinlik Vadisi'nden başlayarak Avanos'a kadar uzanan vadiler, Ortahisar Kalesi, Göreme Beldesi, Göreme Açıkhava Müzesi, Kılıçlar Vadisi, Kızılçukur, Güllüdere, Aşk Vadisi, Cevizli Bağ Vadisi, Çavuşin, Boztepe, Aktepe, Erciyes Dağı ve Hasan Dağı gibi pek çok önemli noktayı net bir şekilde görmek mümkün.