96 yaşındaki kadın evinde ölü bulunmuştu. Katili en yakını çıktı

96 yaşındaki kadın evinde ölü bulunmuştu. Katili en yakını çıktı

Denizli'nin Honaz ilçesinde, 112 Acil Servis'i arayarak annesi Emine Durmuş'un rahatsızlanıp hareketsiz yattığını bildiren Cihan Durmuş, olaydan 96 gün sonra cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

Olay, 13 Nisan'da Honaz ilçesi Gürlek Mahallesi'nde meydana geldi. Emine Durmuş'un oğlu Cihan Durmuş, 112 Acil Servis'i arayarak, annesinin evlerinde rahatsızlanıp hareketsiz yattığını bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Emine Durmuş'un yaşamını yitirdiğini belirledi. Durmuş'un cenazesi, otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsi sonucunda Durmuş'un boyun kemiklerinde kırıklar olduğu ve boğularak öldüğü tespit edildi.

SEVGİLİSİNE İTİRAF ETMİŞ

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), olaya ilişkin geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, Cihan Durmuş ve sevgilisi Fatma A. (37) cinayet şüphelisi olarak belirlendi. JASAT ve Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla Cihan Durmuş ve sevgilisi gözaltına alındı. Cihan Durmuş suçlamaları reddederken, Fatma A. ifadesinde, sevgilisinin kendisine annesini öldürdüğünü söylediğini belirtti.

İki şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Cihan Durmuş tutuklanırken, Fatma A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cihan Durmuş'un kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, basit tehdit, hakaret, müessir fiil ve trafik güvenliğini tehlikeye atmak gibi suçlardan 8, Fatma A.'nın ise kadına karşı basit yaralama, hakaret ve basit tehdit gibi suçlardan 4 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi.

PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Cinayet şüphelisi Cihan Durmuş'un, annesinin ölüm günü sosyal medya hesabından "Canım anam, mekanın cennet olsun inşallah. Hakkım sana helaldir" şeklinde bir paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.