98'inci Gazi Koşusu'nu kazananı belli oldu

98'inci Gazi Koşusu'nu kazananı belli oldu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olarak düzenlenen Gazi Koşusu'nun kazanını belli oldu.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olarak düzenlenen Gazi Koşusu'nun 98'incisi, jokey Akın Sözen'in yönetimindeki 'Dragon Flame' isimli safkanın galibiyetiyle sonuçlandı.

Bu yılki Gazi Koşusu'nda jokey Akın Sözen'in yönetimindeki 'Dragon Flame' adlı at birinci olarak 13,5 milyon TL'lik büyük ikramiyeyi kazandı. İkinciye 5,4 milyon TL, üçüncüye 2,7 milyon TL, dördüncüye 1,35 milyon TL ve beşinciye ise 675 bin TL ödül verildi.

Kazanan atın sahibi, birincilik ödülüne ek olarak kayıt tutarları, taksitler ve at sahibi primi ile birlikte toplamda 20,967 milyon TL'lik bir ikramiye elde etti. Eğer at sahibi aynı zamanda tayın yetiştiricisi ise, bu ödül yetiştiricilik primi de dahil edilerek 24,848 milyon TL'ye çıktı.

REKOR AHMET ÇELİK'TE

Ahmet Çelik, 2015 yılından bu yana Renk, Graystorm, Piano Sonata, Hep Beraber, The Last Romance, Call To Victory ve Burgas isimli safkanlarla Gazi Koşusu’nu 7 yıl üst üste kazanarak dikkat çekici bir rekora imza attı. Geçen yıl ise Mehmet Kaya'nın jokeyliğini yaptığı Urfa Aslanı, 97. Gazi Koşusu'nu kazanmıştı.