Ağrı'da teknoloji rüzgarı esti

Ağrı'da teknoloji rüzgarı esti

Geçen yıl başlatılan "Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması"nın ikinci ayağı heyecan verici bir atmosferde gerçekleşti.

Ağrı Valiliği himayesinde, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayrettin Atmaca Sağlık Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın iş birliğiyle geçtiğimiz yıl başlatılan "Ağrı’nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması"nın ikincisi, büyük bir katılımla Ağrı'da gerçekleşti.

2 bin 500 kişilik kapalı spor salonunda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Müzik dinletisiyle devam eden programda protokol üyelerinin konuşmalarıyla devam edildi. Ardından, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan illerinden toplam 139 ekip yarışmaya katıldı. Ön elemeyi geçen 20 grup, final yarışması için mücadele etti. Katılımcılar, tasarladıkları ve yazılımını tamamen kendilerinin gerçekleştirdiği robotlarla belirlenen parkurda en erken sürede bitiş noktasına ulaşmaya çalıştılar. En kısa sürede hedefe ulaşan birinci gruba 100 bin lira, ikinci gruba 75 bin lira ve üçüncü gruba 50 bin lira ödül verildi.

aw204829-03.jpg

Programda konuşan Ağrı Valisi Mustafa Koç, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerinin önemine vurgu yaparak, "Ülkemiz her alanda büyüyor. Teknoloji, günümüzün vazgeçilmezi. Ülkemiz büyürken nitelikli iş gücünü yetiştirmenin önemi devlet ve özel sektör iş birliğiyle sağlanıyor. Bu yarışma da bu bağlamda önemli. Her yarışmanın bir kazananı olabilir, ancak bu organizasyona katılan ve emek veren tüm öğrencilerimizi kazanmış kabul ediyoruz" dedi.

aw204829-05.jpg

Programa Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, Atmaca Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, il protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

aw204829-01.jpg