AKP'den İYİ Parti ve Gelecek hamlesi! Vekillerin transfer olacağı tarih belli oldu

AKP'den İYİ Parti ve Gelecek hamlesi! Vekillerin transfer olacağı tarih belli oldu

14 Mayıs ve 31 Mart seçimlerinin ardından İYİ Parti'den istifa eden vekiller ile bazı Gelecek Partisi vekillerinin AKP'ye geçeceği iddiaları gündemi meşgul etmeye devam ederken, AKP'nin transferleri açıklamayı planladığı tarih de netleşti.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri ile Yerel Seçimlerin ardından, AKP'nin milletvekili transferine hazırlandığı öne sürüldü. 12punto'ya konuşan Gelecek Partisi vekilleri de bu görüşme iddialarını doğruladı.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın kulis haberine göre, transferler için iki tarih ön plana çıkıyor. Babacan, yazısında, "İktidar partisi, güçlü görünmek ve moral üstünlüğü sağlamak amacıyla bu kez ‘transfer’ kartını oynayacak. Dikkatleri artan sorunlardan uzaklaştırmak ve partiyi ilgi odağına dönüştürmek için İYİ Parti ve Gelecek Partisi milletvekilleri ile bazı belediye başkanlarının AKP’ye geçişleri için temasların arttığı, bu geçişlerin AKP’nin kuruluş yıldönümünde veya TBMM’nin yeni yasama döneminde yapılacağı söyleniyor" ifadelerini kullandı.

Babacan ayrıca, "AKP'ye geçecek vekillere bir süre bağımsız kalmaları telkin edilirken, 14 Ağustos’taki kuruluş yıldönümü kutlamalarında ‘kısmen’ de olsa katılımlar olabileceğini, ancak asıl planlamanın ekim ayında yapılmasının düşünüldüğünü belirtiyor" dedi.

t.jpg