Amasya’da off-road yarışları nefes kesti

Amasya’da off-road yarışları nefes kesti

Amasya'nın Suluova ilçesinde düzenlenen ilk off-road yarışları, katılımcıları ve izleyicileri büyüleyen bir etkinlik oldu. Yarışlar, 100 aracın kıyasıya mücadelesiyle gerçekleşti ve izleyenlerin nefesini kesmeyi başardı.

Amasya Şehzadeler Off Road Kulübü tarafından düzenlenen yarış festivali, Türkiye'nin dört bir yanından gelen off-road tutkunlarını Yedikır Sosyal Tesisleri mevkiinde buluşturdu. Yarışlar sırasında araçlar arasındaki yoğun rekabet ve heyecan, hız tutkunlarını adeta büyüledi. Usta sürücüler direksiyon başında zorlu anlar yaşarken, izleyicilerin de heyecanı doruk noktaya ulaştı.

Amasya’da off-road yarışları nefes kesti

Etkinliğe destek veren Suluova Belediye Başkanı Rıfat Uzun, yarışların yörede bir ilki temsil ettiğini belirterek, güzel ve heyecan verici bir etkinlik izlediklerini ifade etti. Belediye olarak etkinliğe sağladıkları katkının, Suluova'da bu tür etkinliklerin daha da gelişmesine olanak sağladığını dile getirdi.

Amasya Şehzadeler Off Road Kulübü Başkanı Fatih Tokmak ise yarışlara Türkiye'nin dört bir yanından katılım olduğunu vurgulayarak, Amasya Valiliği ve Amasya Belediyesi ile Suluova Belediyesi'ne destekleri için teşekkür etti.

Amasya’da off-road yarışları nefes kesti

Off-road yarışlarına 15 yıldır katılan Ümit Kaya ise, off-road tutkusunun kökenini Elbistan depremiyle birlikte yaşadıkları deneyimlere dayandırdı. Bugün etkinliğe katılanların da bu deneyimleri paylaştığı kardeşler olduğunu belirtti ve sporun kendilerine gönlüne işlediği bir sebep olarak da deprem bölgesindeki görevlerini ve yardımlarını anlattı.