Anadolu Üniversitesi öğrencileri dünya sahnelerinde

Anadolu Üniversitesi öğrencileri dünya sahnelerinde

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil eden Müzik Bölümü öğrencileri, katıldıkları yarışmalar, kazandıkları ödüller ve dünyanın en prestijli sanat eğitimi kurumlarına kabulleri ile Anadolu Üniversitesi'ni gururlandırdı.

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, elde ettikleri başarılarla üniversitelerinin sanat eğitimi alanındaki üstün yetkinliğini bir kez daha kanıtladılar.

Devlet Konservatuvarı danışman öğretmenlerinin rehberliğinde önemli başarılara imza atan öğrenciler, dünya çapında tanınmış sanat eğitimi veren okullara kabul edilerek uluslararası arenada büyük başarılar elde ettiler.

aw233737-01.jpg

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, genç sanatçıların aldıkları uluslararası başarıların üniversite için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Üniversitenin, sanat eğitimi alanında ülkemizin en köklü kurumlarından biri olduğunu vurgulayan Prof. Erdal, Anadolu Üniversitesi'nin kültürel etkinlikleriyle sanatın her zaman ön planda olduğu bir yer olduğunu ifade etti.

Prof. Erdal, şunları ekledi:

"Müzik ve sanat alanı, diğer sosyal bilimler alanlarına göre zorlu bir alandır. Ancak üniversitemiz ve konservatuvarımız, bu alanda gösterdikleri emek ve başarılarla ön plana çıkıyor. Her geçen yıl artan başarı grafiği ve uluslararasılaşma vizyonumuzu pekiştiren bu gurur verici başarılar, bizim için önemli birer referans oluşturuyor. Genç sanatçılarımız, dünyanın en saygın sanat eğitimi kurumlarına kabul edilerek Türkiye'yi gururla temsil edecekler. Bu vesileyle öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini içtenlikle kutluyorum."