Ankara'da "Yıl Sonu Karma Sergisi" sanatseverler ile buluştu

Ankara'da "Yıl Sonu Karma Sergisi" sanatseverler ile buluştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) Beceri ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladığı el emeği eserler, "Yıl Sonu Karma Sergisi" ile sanatseverlerle buluştu.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı boyunca kursiyerler tarafından hazırlanan tablolar, kıyafetler, aksesuarlar ve yatak örtüleri gibi çeşitli ürünler sergide yer aldı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı BELMEK'lerde eğitim alan kursiyerleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş da yalnız bırakmadı. Serginin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Koordinatörü Ali Bozkurt, kadınların sosyal hayata daha fazla katılmalarını, keyifli vakit geçirmelerini, kültürel bilgi birikimlerini artırmalarını ve sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmalarını amaçladıklarını belirtti.

Bozkurt, "Ankara genelinde 16 ilçede 58 kurs merkezimiz ve 31 branşla kadınlarımıza yönelik hizmet veriyoruz. Bu yıl yaklaşık 26 bin kursiyerimiz 9 aylık eğitimin ardından bu sergiyi oluşturdu. Emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Sergi, 14 Temmuz 2024 tarihine kadar Altınpark ANFA-A Sergi Salonu'nda ziyarete açık olacak.

aw236449-01-001.jpg