Kenti sağanak yağış vurdu. İş yerlerini su bastı

Kenti sağanak yağış vurdu. İş yerlerini su bastı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde meydana gelen sağanak yağışlar, sanayi sitesinde yaklaşık 10 işyerini su altında bıraktı.

İlçede başlayan şiddetli yağışlar gece boyunca etkisini sürdürdü ve sabah saatlerine kadar devam etti. Gün içinde de yağışlar devam ederek Fatsa ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde ciddi su baskınlarına yol açtı. Evler ve işyerleri su altında kalırken, sokaklar ve caddeler sularla dolup taştı.

Fatsa Büyük Sanayi Sitesi'nde de yaklaşık 10 işyeri su basması yaşadı. Vatandaşlar iş yerlerindeki suları kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışırken, belediye ekipleri de ilçenin çeşitli noktalarında iş makineleriyle temizlik çalışmalarına başladı.

aw237827-06.jpg

"HER YAĞMURDA AYNI SIKINTIYI YAŞIYORUZ"

Sanayi esnaflarından Cüneyt İnç, “Her yağmur sonrası işyerlerimize yukarıdan gelen su basıyor. Uzun zamandır çözüm bekliyoruz. Bir kanal yapılabilir, maliyeti de düşük olur. Yolların düzgün yapılmaması işlerimizi olumsuz etkiliyor. Zararımız var ama asıl sorun bu sürekli sıkıntıya alışmak zorunda olmamız" şeklinde konuştu.

aw237827-02.jpg

"ÖNLEM ALINMASI KAÇINILMAZ"

Sanayi sitesi esnafından Zeki Kuru ise, “Her yağmurda aynı manzara. Artık önlem alınması gerekiyor. İş yerimiz zarar gördü, önlem alınmasını bekliyoruz" dedi.

Erkan Akkaya ise, "Su hızlı bir şekilde geldi ve iş yerimizi su bastı. Şükürler olsun ki müdahale ettik ve sıkıntıyı atlattık. Ancak durumumuzdan daha kötü durumda olanlar da var" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, bu soruna kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğine vurgu yaparak önlem alınması çağrısında bulundu.

aw237827-01.jpg