Ankara’daki asansör faciasında şoke eden görüntü. Genç kız göz göre göre ölmüş

Ankara’daki asansör faciasında şoke eden görüntü. Genç kız göz göre göre ölmüş

Ankara’da mahsur kaldığı asansörden kurtarılmak istenirken asansör boşluğuna düşerek feci bir şekilde hayatını kaybeden 13 yaşındaki kız çocuğunun ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada şoke eden bir görüntü ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü, Ankara'da bir apartmanda arkadaşıyla birlikte asansörde mahsur kalan Beren Su'nun, kurtarma çalışmaları sırasında asansör boşluğuna düşerek feci şekilde hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada dikkat çeken bir görüntü ortaya çıktı.

GENÇ KIZI TUTMAK YERİNE TERMOSU TUTMUŞ

Görüntülerde, genç kızı kurtarmak üzere olay yerine gelen itfaiye personelinin, genç kız yerine bir termos tuttuğu anlar dikkat çekti.

3-tgq9.jpg

İTFAİYE PERSONELİNE SORUŞTURMA AÇILDI

Bilirkişi raporuna göre, itfaiye personeline 'Taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla adli soruşturma açıldı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından idari soruşturma başlatıldı. Görüntülerde, Beren Su'nun asansörden inerken kendisini tutması gereken itfaiye personelinin elinde termos tuttuğu gözlemlendi. Beren Su'nun asansörden indiği sırada asansör boşluğuna düştüğü belirtiliyor.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “23 Temmuz 2024 tarihinde Sincan ilçesinde yaşanan asansör kazasında 13 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını kaybetmesinin ardından, savcılık ve ABB tarafından adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Hukuki süreçler ve soruşturmalar sonucunda sorumluluğun ABB'ye ait olduğu tespit edilirse, tüm yasal işlemler titizlikle yürütülecektir” denildi.