Anne babaları kahredecek haber geldi. Okul kitaplarına yüzde 400 zam yolda

Anne babaları kahredecek haber geldi. Okul kitaplarına yüzde 400 zam yolda

Özel okullarda öğrenim gören öğrencilerin velilerine bir kötü haber daha geldi. Servis ve yemek ücretlerindeki artışların ardından okul ücretlerine de zam yapıldı.

Veliler için özel okul zammı kabusu büyüyor. Servis ve yemek ücretlerine ek olarak, ders kitabı masrafları da hızla artmaya başladı. Geçen yıl 6 ila 10 bin lira arasında olan kitap ücretlerinin bu yıl 5 katına çıkabileceği belirtildi. Birçok özel okulun 40 bin TL'lik kırtasiye faturası hazırlığında olduğu ifade edilirken, veliler artan mali yüklerden dolayı endişelidir.

Özel okullardaki masraflar her geçen yıl artarken, yıllık eğitim ücretlerine ek olarak ulaşım, beslenme ve kırtasiye maliyetleri de yükseliyor. Yeni eğitim öğretim yılına girerken uzmanların tahminleri, velilerin endişelerini artırdı.

q2-001.jpg

VELİLERE 40 BİN LİRA EK FATURA DAHA

Özel okullar, eğitim ücretlerine ek olarak yemek ve servis ücretlerini de artırıyor. Ders kitapları maliyetlerinde ise büyük bir artış bekleniyor. Geçen yıl 6-10 bin TL arasında olan kitap ücretlerinin bu yıl 35-40 bin TL'ye çıkabileceği öngörülüyor.

VELİLER FAHİŞ FİYAT TARİFESİ

Uzmanlara göre, özel okullar tüketici ve üretici fiyat endeksi ortalamasının 5 puan üzerinde zam yapabilir. Ancak birçok özel okulun, yemek, kitap, servis ve etüt gibi ek ücretlerde aşırı artışlar yaparak velilere büyük mali yükler getirdiği belirtildi.

'BEDAVA OLMASINA RAĞMEN BASKIYLA SATIYORLAR'

Uzmanlar, özel okulların ilköğretimde ücretsiz olan ders kitaplarını, zorunlu tutarak kendi bastırdıkları özel kitapları velilere yüksek fiyatlarla sattıklarını açıkladı.

İlgili Haberler