Antalya'yı 19 Mayıs'ı coşkusu saracak

Antalya'yı 19 Mayıs'ı coşkusu saracak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Antalya ve Alanya'da fener alayı ve konser etkinlikleri düzenliyor.

Antalya'da Burak Yeter ve Buray, Alanya'da ise Yüzyüzeyken Konuşuruz konserleri kutlamalara coşku katacak. Bu etkinliklere tüm Antalyalılar davetli.

Atatürk'ün Samsun'a çıkarak kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 105. yılı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı özel programla kutlanacak. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 18 Mayıs Cumartesi saat 21.00'de Konyaaltı Beach Park Varyant Meydanı'nda ünlü DJ Burak Yeter sahne alacak. Burak Yeter, Antalyalılara eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak.

CUMHURİYET MEYDANI'NDA BURAY KONSERİ

19 Mayıs Pazar günü saat 19.30'da Konyaaltı Varyant'tan Cumhuriyet Meydanı'na Fener Alayı düzenlenecek. Fener alayının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda ünlü sanatçı Buray konser verecek. Pop müziğinin sevilen ismi Buray, saat 21.00'de en güzel şarkılarını Antalyalılar için seslendirecek.

ALANYA'DA YÜZYÜZEYKEN KONUŞURUZ KONSERİ

19 Mayıs coşkusu Alanya'da da yaşanacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek etkinlikte, 19 Mayıs Pazar günü saat 20.00'de Atatürk Anıtı önünde toplanılarak Fener Alayı gerçekleştirilecek. Alanya'daki kutlamalar, saat 21.00'de Belediye Sarayı arkasında Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun konseri ile devam edecek.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

19 Mayıs, Türkiye'nin milli bayramlarından biri ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan önemli bir dönemeç. 19 Mayıs 1919, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başladığı gün olarak kabul ediliyor. O gün, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Anadolu'da bağımsızlık hareketini başlatmasıyla başlar. Bu tarih, Türkiye'de "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanır. Bu özel gün, gençliğin ve milli mücadelenin önemini vurgular ve gençlere önderlik etme sorumluluğunu taşır.