Apple Intelligence neden eski cihazlarda çalışmıyor. Apple açıkladı

Apple Intelligence neden eski cihazlarda çalışmıyor. Apple açıkladı

Apple, yeni iOS 18 yapay zeka özelliklerini sadece iPhone 15 Pro modellerinde kullanılabileceğini duyurdu. Peki, neden eski cihazlarda kullanılamıyor? İşte detaylar...

Apple, eski cihazların desteklenmemesinin nedeninin, yeni iPhone satışlarını artırmaya yönelik bir pazarlama stratejisinden ziyade teknik kısıtlamalardan kaynaklandığını açıkladı.

Apple'ın yapay zeka ve makine öğrenimi başkanı John Giannandrea, büyük dil modellerini çalıştırmanın hesaplama açısından pahalı olduğunu, önemli miktarda işlem gücü ve bant genişliği gerektirdiğini vurguladı. Eski cihazlarda teknik olarak mümkün olsa da performans pratik olamayacak kadar yavaş olacaktır.

000000000.jpg

Apple'ın pazarlama şefi Greg Joswiak, bu sınırlamanın yeni iPhone satışlarını artırmayı amaçlamadığını vurguladı. Apple'ın yazılım mühendisliği şefi Craig Federighi ayrıca, Apple'ın mümkün olduğunca eski cihazlara yeni özellikler getirmeye çalıştığını, ancak Apple Intelligence'ın özellikle optimum performans için belirli donanım yetenekleri talep ettiğini açıkladı. Örneğin iPhone 15 Pro modelleri, 16 çekirdekli Neural Engine'e sahip A17 Pro çipini kullanıyor ve bu, eski modellerde bulunan A16 çipinden önemli ölçüde daha iyi performans gösteriyor. RAM kapasitesi (minimum 8 GB) de belirtilmiştir

000.jpg

Daha yeni cihazlarla ilgili kısıtlamaya rağmen iOS 18 güncellemesi, iPhone XR gibi eski modellere birçok yeni özellik getirerek yeni özelliklerin daha geniş bir şekilde benimsenmesini sağlayacak.