Arazisine ruhsat verilmeyince… AKP İl Başkanının kocası silahla belediyeyi bastı

Arazisine ruhsat verilmeyince… AKP İl Başkanının kocası silahla belediyeyi bastı

Arazisine ruhsat verilmeyen AKP Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın eşi N.İ., silahla belediyeyi bastı.

AKP Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın eşi N.İ., ortağı olduğu şirketin oteline ruhsat verilmemesi üzerine İmar Müdürü’nün odasında masalara vurup bilgisayarı kırdığı iddia edildi. Olayda görgü tanıkları, N.İ.’nin belinde silah taşıdığını belirtti.

Gümüş İnşaat Nalburiye ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Edirne'de Abdurrahman Mahallesi Kanarya Sokak üzerindeki arsasına kız öğrenci yurdu yapmıştı. Ancak daha sonra bu bina bir süre otel olarak işletildi ve yaklaşık bir yıl önce Edirne Belediyesi'ne ruhsat başvurusunda bulunularak resmen otele dönüştürülmesi talep edildi. Belediye, arsaya daha önce yurt inşaatı için verilen imar izniyle otel işletmeciliği şartlarının farklı olduğunu belirterek talebi reddetti ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlemedi. Bununla birlikte, şirket eski yurt binasını pansiyon ruhsatıyla işletmeye devam etti ve bina şimdi "Aliba Otel" adıyla hizmet veriyor.

akpli-baskanin-esi-arazisine-ruhsat-verilmeyince-belediyeyi-silahla-basti-t181.webp

‘BELİNDE SİLAHLA GELDİ, İMAR MÜDÜRÜNÜN ODASINI DAĞITTI’

AKP Edirne İl Başkanı Belgin İba'nın eşi N.İ., sabah saat 10.25 civarında Edirne Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü binasına geldi. İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Dinçer Asar'ın odasına çıkan N.İ., görgü tanıklarının ifadesine göre belinde silah olduğu şeklinde anlatıldı. Aliba Otel'in ruhsatı konusunda talebini yeniden ileten N.İ., Müdür Vekili Asar'ın imar mevzuatı doğrultusundaki ret sözlerine karşılık olarak küfürler savurdu ve tehditlerde bulundu. Olayda, masayı ve bilgisayarı yumrukladığı belirtiliyor. Müdür Vekili Asar'ın odasından duyulan küfürler, tehditler ve bağırışmalar üzerine diğer personel müdahale etmeye çalıştı ancak N.İ. kontrolsüz davranışlarına devam etti.

belediye-1.jpg

POLİSLERİN GÖZETİMİNDE BELEDİYEDEN AYRILDI

Görgü tanıklarının ifadesine göre, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Nesim İba'yı uzun süre ikna etmeye çalıştı. Daha sonra, eski AKP İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı da belediye binasına gelerek Nesim İba'yı çıkmaya ikna etti. İkili, polislerin gözetiminde belediyeden ayrıldı.