Ata Emre Akman cinayeti davasında yeni gelişme!

Ata Emre Akman cinayeti davasında yeni gelişme!

Okul harçlığını çıkarmak için kuryecilik yapan Ata Emre Akman sipariş teslimatı sırasında tanımadığı E.Ö. tarafından 25 bıçak darbesiyle canice öldürülmüştü. Cinayet davasında gerekçeli karar açıklandı.

Balıkesir'de bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan 20 yaşındaki Ata Emre Akman'ı bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki E.Ö. ve onu azmettirdiği iddia edilen babası 39 yaşındaki Orhan Ö. hakkında verilen cezalar netleşti.

35 sayfalık gerekçeli karar yayımlandı ve infaz sırasında ortaya çıkabilecek sorunların çözümü için TBMM Adalet Komisyonu’na gönderildi.

18969533-728xauto.webp

NE OLMUŞTU

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, sipariş teslimatı sırasında tanımadığı E.Ö. tarafından 25 bıçak darbesiyle öldürülmüştü.

640xauto-002.webp

E.Ö.'ye "canavarca hisle öldürme" suçundan 24 yıl hapis cezası verilirken, babası Orhan Ö. "canavarca hisle öldürmeye azmettirme" suçlamasından beraat etti. Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi, E.Ö.'ye verilen cezayı hiçbir indirim yapmadan onayladı.

e.jpg

ACIMASIZCA VE HUNHARCA SALDIRDI

Gerekçeli kararda, E.Ö. ile Akman arasında önceden bir husumet bulunmadığı, E.Ö.'nün Akman’ı ilk kez gördüğü ve kısa bir konuşmanın ardından acımasızca bıçakladığı belirtildi. Kararda, E.Ö.'nün, insani duygulardan arınmış bir şekilde, sadist duygularının etkisiyle Akman’ı sebepsizce öldürdüğü vurgulandı.

i.jpg

KARAR MECLİS'E GÖNDERİLDİ

Habertürk'ün haberine göre, gerekçeli kararda, hakimlerin kanunlar çerçevesinde karar verdikleri ve adaletin verilen kararlarla sağlandığı, adalete güvenin tam olduğu durumda kimsenin sosyal medyadan medet ummayacağı ifade edildi. Ayrıca, adalet duygusunun tatmini için cezanın infazında ortaya çıkabilecek aksaklıkların giderilmesi amacıyla kararın TBMM Adalet Komisyonu’na gönderildiği belirtildi.